Automoto
SPORTOVI
Automoto
Svaka čast majstore!

Za rubriku 'vjerovali ili ne': Ovo što je predvidio mladi Nizozemac je nevjerojatno

Mladi fan Formule 1 pogodio je da će Velika nagrada Austrije završiti baš na onakav način kako je završila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika nagrada Austrije bila je apsolutno najbolja utrka ove sezone Formule 1, ujedno i među najboljima u proteklih nekoliko godina.

U dramatičnom raspletu slavio je Max Verstappen, i to nakon što je očajnim startom pao s druge na sedmu poziciju. Neustrašivi Nizozemac razveselio je 50.000 svojih sunarodnjaka koji su došli na Red Bull Ring u Spielberg, ali i jednog koji je utrku pratio kod kuće, na televizoru.

Bart Altenburg, 22-godišnjak iz Utrechta, pobijedio je u nagradnoj igri F1 - Play i to na način da je pogodio baš sve, a za nagradu je dobio VIP putovanje na Veliku nagradu SAD-a koja će se održati 3. studenog na stazi Austin u Texasu.

Altenburg je, kladioničarskim rječnikom rečeno, pogodio koeficijent veći od 100.000.

Za početak, tvrdio je da će poredak trojice prvoplasiranih biti: Verstappen, Leclerc, Bottas. I ne samo to, pogodio je da će razmak između pobjednika i drugoplasiranog biti između dvije i pol i sedam i pol sekundi.

Također, Verstappen je bio njegova uspješna oklada za najbrži krug.

Predvidio je i da će svih 20 vozača završiti utrku, što se baš i ne događa često, kao i to da sigurnosni automobil (Safety car) neće izlaziti na stazu.

Dva možda i najnevjerojatnija ishoda koja je pogodio bila su vezana uz okladu 'najbolji od navedenih'. U prvom slučaju je pogodio da će Lando Norris biti najbolje plasiran u društvu Ricciarda, Hulkenberga, Magnussena, Grosjeana, Sainza i Raikkonena, a u drugom da će Antonio Giovinazzi biti brži od Pereza, Strolla, Kvyata, Albona, Russella i Kubice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider