Automoto
SPORTOVI
Automoto
Vettel drugi

VN Njemačke: Hamilton starta prvi, Rosberg tek jedanaesti

Britanac Lewis Hamilton u Mercedesovom bolidu startat će prvi u devetoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1, Velikoj nagradi Njemačke u Nürburgringu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hamiltonu je to treći ovosezonski pole-position, drugi uzastopni nakon Silverstonea, kao i 29. ukupno u karijeri, a do njega je stigao odvezavši krug u vremenu 1:29.540.

Do Hamiltona u prvom startnom redu bit će trostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel u Red Bullu (+0.103). Treći će krenuti Vettelov momčadski kolega Mark Webber (+0.210), ispred dvaju Lotusovih vozača Kimija Räikkönena (+0.494) i Romaina Grosjeana (+0.561).

Ferrarijevi vozači Felipe Massa i Fernando Alonso odlučili su se za drugačiju taktiku i startat će na srednje tvrdim gumama za razliku od vodećih (na mekim gumama) i to sa sedmog i osmog mjesta.

Veliko iznenađenje je činjenica da Nico Rosberg, pobjednik posljednje utrke u Velikoj Britaniji, nije izborio treću rundu kvalifikacija i startat će tek 11. Naime, iz njegovog tabora pogrešno su procijenili situciju u kvalifikacijama i želeći sačuvati gume ostali su čekati predugo u boksu, te su pali u poretku. Nedjeljna utrka na rasporedu je u 14h. (TS) 

Velika nagrada Njemačke, rezultati službenog kvalifikacijskog treninga:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1m29.398s
2. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +0.103s
3. Mark Webber (Red Bull-Renault) +0.210s
4. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) +0.494s
5. Romain Grosjean (Lotus-Renault) +0.561s
6. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) +1.130s
7. Felipe Massa (Ferrari) +1.728s
8. Fernando Alonso (Ferrari) +1.811s
9. Jenson Button (McLaren-Mercedes) bez vremena
10. Nico Hülkenberg (Sauber-Ferrari) bez vremena

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider