Automoto
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Automoto
Paralelni krug

Zanimljiva video usporedba uoči nove sezone Formule 1

Sve je manje vremena ostalo do prve utrke nove sezone Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velikom nagradom Australije na stazi Albert Park u Melbourneu 26. ožujka počinje nova sezone Formule 1.

Tradicionalna predsezonska testiranja u Barceloni su gotova i mehaničari trenutno rade na posljednjim preinakama kako bi bolidi što spremniji dočekali prvu utrku.

Još u pregledu prvih testiranja na stazi Catalunya naglasili smo kako je vidljivi pomak napravio Ferrari, a konačne brojke to itekako potvrđuju.

Kimi Raikkonen se jedini spustio ispod minute i 19 sekundi. Krug je odvozio za 1:18.634, a najviše mu se približio momčadski kolega Sebastian Vettel (1:19.024).

Iza njih je ostao Mercedesov tandem, a zanimljivo je kako je novopridošli Valtteri Bottas imao brže vrijeme (42 tisućinke sekunde) od trostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

Koliko je Raikkonenovo vrijeme iznimno brzo, najbolje svjedoči video usporedba s krugom kojeg je odvozio Hamilton na istoj stazi prošle sezone u kvalifikacijama za Veliku nagradu Španjolske.

Hamiltonu je tada 1:22.000 bilo dovoljno za pole-position što je gotovo tri i pol sekunde sporije od Kimija.

Kao vozač sa četvrtim vremenom Britanac je sada bio 718 tisućinki sporiji od Finca koji je u 38. godini života sve oduševio na testiranjima. Jesu li i koliko Raikkonen i Ferrari brži i na utrkama, ostaje nam da saznamo 26. ožujka u Melbourneu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider