Automoto
SPORTOVI
Automoto
'ovo nisam doživio'

VIDEO Rossi 'rigao vatru': Marquez ti si sramota za ovaj sport'

Španjolac Jorge Lorenzo burno je proslavio naslov svjetskog prvaka u motociklizmu u klasi MotoGP, dok Talijan Valentino Rossi nije skrivao razočaranje ponašanjem Hondina dvojca Marquez - Pedrosa u posljednjoj utrci sezone VN Valencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Zasluženo sam osvojio naslov prvaka. Bila je ovo zanimljiva i dramatična sezona i sretan sam zbog pobjede," kazao je Lorenzo koji je pobjedom u zadnjoj utrci sezone osigurao treći naslov svjetskog prvaka.

Lorenzo je uoči posljednje utrke imao sedam bodova manje od momčadskog kolege Talijana Valentina Rossija koji je zbog kazne utrku započeo na posljednjem mjestu. Rossi je zbog rušenja Marqueza kažnjen startom s posljednjeg mjesta u Valenciji, što je Lorenzu otvorilo put prema naslovu.

Rossi ili 'Doktor' kako glasi njegov nadimak, je vozio kao 'lud', pretekao je 22 rivala, ali nedostaja su mu još dva mjesta kako bi se probio na drugu poziciju i osigurao naslov bez obzira na Lorenzom rezultat. Na koncu je Lorenzo bio najbrži, drugo mjesto je osvojio Španjolac Marc Marquez, treći je bio još jedan Španjolac Dani Pedrosa, dok je Rossi osvojio nedovoljno četvrto mjesto.

Rossi je nakon utrke bio ogorčen ponašanjem Hondina dvojca Marqueza i Pedrose koji su 'pustili' sunarodnjaku Lorenzu da osvojio prvo mjesto.

"Bila je to sjajna predstava vozača Honde. Pravi fair-play. Cijelu utrku su 'radili' za vozača iz druge momčadi. Marquez se na koncu pretvorio u Lorenzova 'bodyguarda'. Znao sam da će biti tako, ali drago mi je da je publika vidjela njigov plan. Povijest sporta ne bilježi ovakav potez. Nevjerojatno je da su dvojica vozača Honde prepustila pobjedu vozaču Yamahe, a ono što mi je još čudnije je to da je Marquez pokazao 'kandže' prema momčadskom kolegi Pedrosi, kojeg je skoro izgurao sa staze u posljednjem krugu, ali nije prema Lorenzu. To je sramota. Čestitam Lorenzu na naslovu prvaka, iako mislim da ne bi trebao biti sretan ovakvim raspletom.".

Rossi nije bio daleko od istine. Brojni komentatori, uključujući hrvatske stručnjake koji su pratili utrku, došli su do zaključka da Marquez nije vozio kao što je to radio cijele sezone, odnosno nije napao Lorenza, kao što je to primjerice radio prije dva tjedna u utrci u Maleziji, kada je došlo do sukoba s Rossijem. Nijednom nije ozbiljnije zaprijetio Lorenzu, iako mu je veći dio utrke bio na samom 'repu'.

U ukupnom poretku Lorenzo je pobijedio sa 330 bodova, Rossi je drugi s pet bodova manje, a treće mjesto je pripalo Marquezu sa 242 boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider