Automoto
SPORTOVI
Automoto
Dominacija ide dalje

Vettelu oba slobodna treninga uoči VN Indije

Bit će ovo još jedan težak vikend za sve vozače Formule 1 koji se ne zovu Sebastian Vettel. Drugi slobodan trening za VN Indije nije donio nikakvih promjena na vrhu, pa su tako uskoro četverostruki uzastopni svjetski prvak i njegov momčadski kolega Mark Webber ponovno zauzeli vodeće pozicije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vettel je ovoga puta bio još uvjerljiviji, te je Australca ostavio iza sebe za gotovo 300 tisućinki sekunde, a trećeplasiranog Grosjeana za gotovo pola sekunde. Lewis Hamilton i Fernando Alonso su se smjestili na četvrtom i petom mjestu, no njihova su vremena bila daleko slabija od najboljeg koje je postavio Nijemac.

Podsjetimo, Vettel će u nedjelju po četvrti uzastopni put postati prvak svijeta ukoliko osvoji svega 11 bodova. Njegov prvi pratitelj Fernando Alonso zaostaje ogromnih 90 bodova, a do kraja je prvenstva još svega 100 bodova u igri.

Treći slobodan trening je na rasporedu u subotu rano ujutro, a nakon toga slijede kvalifikacije koje će odrediti poredak bolida na startu nedjelje utrke. Spomenimo da bi sve mogao pokvariti Vrhovni sud u Indiji, koji će ovoga petka donijeti odluku o tome dopušta li ili ne održavanje utrke, a razlog je porezni dug koji organizatori duguju državi.

VN Indije, 2. slobodan trening:

1. Sebastian Vettel (Red Bull) 1:25.722

2. Mark Webber (Red Bull) +0.289

3. Romain Grosjean (Lotus) +0.498

4. Lewis Hamilton (Mercedes) +0.677

5. Fernando Alonso (Ferrari) +0.708

6. Nico Rosberg (Mercedes) +0.860

7. Felipe Massa (Ferrari) +0.879

8. Kimi Räikkönen (Lotus) +0.910

9. Sergio Perez (McLaren) +1.135

10. Jenson Button (McLaren)+1.250

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider