Automoto
SPORTOVI
Automoto
Velikani ga slave

Vettel poput Federera ili Alija: Je li veći od Schumachera?

Njemačkom vozaču Red Bulla Sebastianu Vettelu stižu čestitke na osvojenom četvrtom uzastopnom naslovu svjetskog prvaka u Formuli 1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Među čestitarima su između ostalih bili i bivši svjetski prvaci Michael Schumacher, Niki Lauda i Fernando Alonso. Oglasio se i čelni čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone:

>> Gotovo je! Dominantni Vettel slavio na VN Indije i osvojio četvrti uzastopni naslov!

"Vettel je vjerojatno najbolji kojeg smo imali. Sad je već pomalo kao Roger Federer ili Mohammad Ali. Ljudi žele vidjeti hoće li ikad biti pobijeđen."

"Da je dragi Bog smiješao koktel s najboljim osobinama vozača iz njega bi dobio Vettela", Laudine su riječi.

"Pričao sam sa Sebastianom telefonski prije nekoliko dana, a sada se možemo zajedno veseliti. On je još jako mlad i time je sve još grandioznije. Čestitam", komentirao je sedmerostruki svjetski prvak Schumacher.

"Jako je dobro to odradio i zato mu se mora čestitati. Red Bull je bio vrlo dominantan i zasluženo su osvojili naslov. Mi ćemo im probati sljedeće godine maksimalno zagorčati živote", izjavio je Alonso, prvi pratitelj Vettelu u poretku SP-a.

Sebastian Vettel opomenut, a Red Bull kažnjen zbog proslave naslova 

Njemački F1 pilot Sebastian Vettel zaradio je usmenu, a njegova momčad Red Bull novčanu kaznu od vrhuške organizacije Formule 1, zbog "neprimjerene" proslave četvrtog naslova prvaka.

Najmlađi četverostruki prvak svijeta nije odmah, kao što je to običaj po završetku utrke, otišao u prostor predviđen za bolide, a potom i na vaganje, već je parkirao svoj bolid ispred tribine s indijskim navijačima i počeo raditi krugove, ostavljajući pritom crni trag svojih guma, iz kojih se dizao vrući dim! Organizacija F1 ga je stoga odlučila kazniti, ali samo opomenom zbog iznimne situacije – osvajanje naslova prvaka.

"Zbog posebnih okolnosti suci utrke prihvaćaju objašnjenje vozača, koji stoga dobiva samo usmenu opomenu. Red Bull je kažnjen s 25 tisuća eura, jer nije uputio svog vozača da svoj bolid odmah uvede u prostor predviđen za to", stoji u službenom priopćenju za javnost F1.

Sebastian Vettel najmlađi je u povijesti Svjetskog prvenstva Formule 1 stigao do četiri uzastopna naslova prvaka, a učinio je to u dobi od 26 godina i 146 dana. Preostala dvojica vozača kojima je to uspjelo su Michael Schumacher (u dobi od 34 godine) i Juan Manuel Fangio (u dobi od 46 godina).

Na vječitoj ljestvici vozača s najvećim brojem osvojenih naslova u povijesti Vettel se sada na trećem mjestu izjednačio s legendarnim Alainom Prostom. Više od njega imaju tek Fangio (5) i Schumacher (7). (TS)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider