Automoto
SPORTOVI
Automoto
Započelo testiranje bolida

Vettel nastavio gdje je stao prošle sezone: Najbrži u Barceloni

Danas je u Barceloni započelo drugo testiranje bolida Formule 1 (nakon Jereza) ususret novoj sezoni, koja započinje utrkom u Australiji 17. ožujka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su bolidi još daleko od "vrhunske forme", jutarnji dio testiranja ponudio je puno neizvjesnosti na stazi Catalunye. U vodstvu su se vozači izmjenjivali nakon gotovo svakog kruga, a najbržim se u konačnici ipak pokazao aktualni svjetski prvak (tri puta uzastopce) Sebastian Vettel u Red Bullu.

Jutro je sjajno započelo za momčad Williamsa, koja je danas (utorak) posljednja predstavila svoj novi bolid za sezonu - FW35. Pastor Maldonado zasjeo je vrh poretka, ali su ga ubrzo na istom smjenili Nico Rosberg (Mercedes), a potom i Sergio Perez (McLaren).

Vodstvo je nakon pilota iz Venezuele preuzeo Fernando Alonso u Ferrariju, ali na svega nekoliko minuta kada je Force Indiju na prvo mjesto plasirao Paul di Resta.

Red da preuzme vodstvo došao je nakon toga na Sebastiana Vettela, no vozač Lotusa i bivši svjetski prvak Kimi Räikkönen ubrzo prvi bilježi krug ispod minute i 24 sekunde (1:23.571). Posljednjih pola sata jutarnjeg testiranja u potpunosti je pripalo Nijemcu Vettelu, koji za više od pola sekunde ruši najbolje vrijeme Finca!

Spomenimo i da se na jutrošnjem testiranju nije dogodila nijedna nesreća na stazi. (TS)

Testiranje F1 bolida, Barcelona:

1. Sebastian Vettel (Njem / Red Bull) 1:23.046, 25 krugova

2. Kimi Räikkönen (Fin / Lotus) +0.525, 19

3. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) +0.580, 44

4. Pastor Maldonado (Ven / Williams) +0.687, 47

5. Daniel Ricciardo (Aus / Toro Rosso) + 0.838, 44

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider