Automoto
SPORTOVI
Automoto
U nedjelju zadnja utrka

Vettel nahvalio Webbera na oproštaju od F1: 'Puno sam naučio od tebe'

Velika nagrada Brazila u nedjelju bit će posljednja utrka u kojoj će četverostruki svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel i Mark Webber biti momčadski kolege.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Australac Mark Webber (37) napušta Formulu 1 nakon 12 godina i 215 odvezenih utrka, te od sljedeće godine započinje novu karijeru u Porscheu i utrkama izdržljivosti, a zamijenit će ga 24-godišnji Daniel Ricciardo. Webber je u Red Bull Renaultu bio od 2007. godine, a Vettelov je momčadski kolega od 2009.

"Ljudi su skloni zaboraviti koliko smo uspješni bili. Mislim da je to bio jedan od najjačih tandema u Formuli 1. Nismo imali najbolji osobni odnos, ali mislim da smo u profesionalnom smislu zajedničkog rada za momčad bili vrlo snažni. Sigurno će činjenica da Marka neće biti sljedeće godine biti gubitak za momčad, kao i gubitak za mene jer je uvijek postojao veliki izazov", rekao je Sebastian Vettel iz Brazila.

"Puno sam naučio od njega (Webbera) i mogu uspravno stati i reći da je bilo puno situacija i trenutaka u kojima sam profitirao od njega."

Pokorili konkurenciju u zadnje četiri godine

Partnerstvo Vettela i Webbera donijelo je Red Bull Renaultu četiri uzastopna konstruktorska naslova i 46 pobjeda. Njihov međusobni odnos također je rezultirao međusobnim sudarom u Turskoj 2010., dok je u Maleziji ove godine Vettel ignorirao momčadske naredbe i prestigao Australca.

Sam Webber kaže da ima stvari koje će mu nedostajati u Formuli 1, ali uvjeren je da je donio dobru odluku: "Ne bih odlazio da nema stvari koje mi je drago da ću ostaviti iza sebe. Da ima više pozitivnih nego negativnih stvari, onda bih ostao, pa je očito više negativnih nego pozitivnih. Želim novi izazov, novo poglavlje u svom životu. U principu sam spreman na to, osobno i profesionalno."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider