Automoto
SPORTOVI
Automoto
Drugi put u dva dana

Velški reli: Nova nesreća Roberta Kubice

Poljak Robert Kubica doživio je drugu prometnu nesreću u isto toliko dana Velškog relija, posljednje stanice ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva (WRC)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nezgoda se dogodila u subotu ujutro kada je Kubica sa svojim Citroënom D3 sletio izvan ceste na početku 11. brzinskog ispita.

Do iste je došlo zbog nesporazuma u komunikaciji sa suvozačem Micheleom Ferrarom, a obojica su srećom prošli neozlijeđeni.

''Imali smo rupu u komunikaciji. U jednom trenutku kada sam trebao usporiti ja sam svejedno držao nogu na gasu i izletjeli smo sa ceste'', objasnio je bivši vozač Formule 1.

Poljak je ove sezone postao prvak u kategoriji WRC2, drugom razredu relijaških natjecanja, a prethodno prometnoj nesreći na reliju Ronde di Andora u veljači 2011. godine, pred njime je bila obećavajuća karijera u Formuli 1.

Zadobio je teške ozljede ruku i nogu i otada je više puta operiran. Povratak u Formulu 1 nije uspio ostvariti, pa se odlučio posvetiti reliju. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider