Automoto
SPORTOVI
Automoto
Drama na Otoku

Umalo prekinuta utrka VN Velike Britanije: 'Ovo nikad nije viđeno'

Direktor utrka Svjetskog prvenstva Formule 1, Charlie Whiting, otkrio je u razgovoru za AutoSport da je bio vrlo blizu odluke da prekine VN Velike Britanije zbog fijaska s Pirellijevim gumama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lewis Hamilton, Felipe Massa, Sergio Perez i Jean-Eric Vargne pretrpjeli su u ranoj fazi utrke u Silverstoneu puknuće guma, zbog čega je Whiting razmišljao i o tome da "zamaše" crvenom zastavom, odnosno da prekine utrku.

''Bio sam blize te odluke. Ne mogu govoriti da li bi još jedno ili dva puknuća guma povuklo taj "okidač" u meni, ali imao sam to na pameti'', otkrio je direktor utrka F1.

''Ovakva situacija s gumama nikada prije nije viđena. Imali smo drugih razloga zbog kojih su vozači morali prekidati utrke ili ići u boks na popravak kvara. Ali ovo se još nikada u povijesti Formule 1 nije dogodilo'', kazao je Whiting, te nastavlja;

''Prerano je za bilo kakve zaključke, ali FIA (Međunarodna automobilistička federacija) mora preispitati Pirellijeve gume koji su pukle, ali i one koje nisu. U svakom slučaju moramo otkriti uzrok zbog čega je ovo ispala kaotična utrka'', zaključio je Whiting.

Spomenimo i da je u međuvremenu stigla informacija da je predsjednik FIA-e Jean Todt pozvao Pirelli na sastanak u srijedu, na kojem će pokušati pronaći problem koji je uzrokovao puknuće guma.

Vremena je malo, jer je iduća utrka, VN Njemačke, na rasporedu već idućeg vikenda! (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider