Automoto
SPORTOVI
Automoto
Obećali brži bolid

U Red Bullu slave i odmaraju, u Ferrariju ne izlaze iz radionice

Red Bull, najjači konstruktor posljednjih godina u svijetu Formule 1, i dalje se odmara i slavi veliku pobjedu u prošloj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Red Bull je slavio u prvenstvu konstruktora, ali je i njegov Sebastian Vettel uzeo novi naslov prvaka. Vettel je s tri boda prednosti pobijedio pred Fernandom Alonson (281:278), kao što je Red Bull ukupno skupio 60 bodova više od Ferrarija (460-400).

I dok u Red Bullu vlada harmonija, u Ferrariju su uzeli minimalni godišnji odmor, te su se već vratili na posao kako bi za iduću sezonu sklopili mnogo brži bolid.

"Molim vas, dajte mi iduće godine brži bolid", vapio je Španjolac Alonso na kraju prošlog Svjetskog prvenstva i vrlo često se u komentarima vraćao na takvo što, aludirajući da je zapravo zbog nekonkurentnog bolida i izgubio borbu za naslov.

"Istina je, već radimo na bolidu. I jedini cilj prije nove sezone je složiti brži bolid za borbu s Red Bullom", rekao je Stefano Domenicali i nastavio:

"Uoči prošle sezone smo pogriješili. Znamo gdje i znamo u čemu. Sada želimo dovesti do maksimuma sve sitnice vezane uz bolid. Pratimo tehnologiju, kombiniramo je s našim poslom i obećavam Fernandu da će za iduću godinu imati bolid s kojim će krenuti u ravnopravnu borbu. Našom greškom on je u prošlom prvenstvu bio u neravnopravnom položaju." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider