Automoto
SPORTOVI
Automoto
F1 nadomak Europe

Tko o čemu, Hamilton o konkurentima s bržim bolidom: "Ako Ferrari ovako nastavi..."

Oktanski cirkus stigao je do svoje četvrte ovosezonske postaje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove nedjelje se na ulicama Bakua vozi Velika nagrada Azerbajdžana, četvrta utrka sezone Formule 1.

Naravno, u prvom planu je borba za naslov prvaka u vozačkoj konkurenciji, gdje Sebastian Vettel vodi ispred Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa. Daleko nisu niti pobjednik Velike nagrade Kine Daniel Ricciardo ni Kimi Raikkonen, a tako zgusnut poredak odnosno petorica vozača unutar 24 boda sugerira da bi nastavak sezone mogao biti spektakularan. Još kad ćudljivi Max Verstappen počne redovito osvajati bodove...

U uvodne tri utrke Ferrari je taj koji je izgledao nešto bolje nego Mercedes, prema je njemačka momčad u poretku konstruktora za jedan bod ispred, zahvaljujući lošim odlukama Ferrarija u vezi Raikkonena.

Da je Ferrari brži, svjestan je i branitelj naslova Hamiltona koji se s Vettelom ove sezone utrkuje za peti naslov svjetskog prvaka.

"Moj cilj je i dalje isti, iako je evidentno da nismo najbrži. Pokušat ćemo iskoristiti svaku priliku koja se ukaže, ali ako Ferrari nastavi ovako, bit će ih teško pobijediti", priznao je Hamilton u najavi Azerbajdžana.

Pomalo je čudno čitati ovakve izjave Hamiltona koji posljednjih godina dominira Formulom 1 u bolidu Mercedesa, uvjerljivo bržem od ostalih konkurenata. Sad kad je Ferrari napokon uhvatio korak s Mercedesom, čini se kako su krenule žalopojke.

"Mi smo trenutno druga ili treća najbrža momčad. Moramo napraviti neke preinake na našem bolidu, ali bojim se da to neće biti moguće. Imamo pregršt informacija i sve ćemo ih pokušati usmjeriti u smjeru poboljšanja", najavio je Hamilton.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider