Automoto
SPORTOVI
Automoto
Frontalni napad na FIA-u

Svih 10 momčadi prijeti kolektivnim izlaskom iz F1!

Udruženje momčadi koje se natječu u Formuli 1 predalo je predsjedniku Međunarodne federacije autosportova Maxu Mosleyju peticiju kojom traži povlačenje pravila o ograničavanju budžeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pismo koje je dobio Mosley potpisali su, što je posebice važno, predstavnici svih deset momčadi. Ne usvoji li se njihov zahtjev, spremni su na koncu tekuće sezone razmotriti kolektivno povlačenje iz natjecanja!

>> Mosley najavljuje pomirenje Ferrarija i Formule 1

>> Ipak kompromis u F1?

FOTA traži od FIA-e da suspendira novo pravilo o ograničenom proračunu momčadi (45 milijuna eura), koje je Mosley želio uvesti u primjenu već u sljedećoj sezoni. Također, FOTA želi jednogodišnji moratorij na tu odluku. U međuvremenu su spremni nastaviti pregovore s FIA-om o pitanjima financiranja.

'Tražimo da se sljedeće godine primjenjuju pravila iz tekuće sezone. U međuvremenu možemo dogovarati promjene za 2011. godinu', izjavio je tim-menadžer Ferrarija Stefano Domenicali.

'Svi mi želimo raditi na promjenama, ali bismo o tome prvenstveno trebali odlučivati mi sami, ljudi koji vode momčadi. Sami najbolje znamo što i koliko možemo investirati, i sami možemo odlučiti koliko si možemo priuštiti da bismo održali vrijednost Formule 1 na standardu koji taj sport zaslužuje. Mislimo da nije u redu da o tome odlučuje netko izvan nas samih', dodao je Domenicali, predstavnik momčadi koja daje predsjednika (Luca di Montezemolo) FOTA-e.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider