Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ovo je baš jedinstveno

Službeno: U kalendar F1 stiže nova destinacija, s jako čudnom stazom

Svojim službenim kanalima Formula 1 je potvrdila i najavila novu utrku.

Velika nagrada Vijetnama (Screenshot: Formula 1)

Do kraja ove sezone Formule 1 preostale su još dvije utrke (Brazil i Abu Dhabi), službeni kalendar za iduću već je objavljen, a čelnici oktanskog cirkusa već uvelike rade na planovima za 2020. godinu.

Nedugo nakon što je američka korporacija Liberty Media kupila Formulu 1 od Bernieja Ecclestonea, najavili su da im je cilj povećati broj uličnih utrka, a sad su napravili i prvi službeni korak u tom smjeru.

Potvrđeno je održavanje Velike nagrade Vijetnama, koja će se prvi put voziti u travnju 2020., na ulicama glavnog vijetnamskog grada Hanoija.

Četvrta ulična i četvrta u Aziji

Bit će to četvrta ulična utrka u F1 kalendaru, uz one u Monacu, Singapuru i Azerbajdžanu, a ujedno i četvrta u Aziji (već imamo Kinu, Japan i Singapur), čije je tržište od četiri i pol milijarde ljudi itekako zanimljivo američkim vlasnicima F1.

Sama konfiguracija staze, koja se nalazi u zapadnom dijelu Hanoija, dosta je specifična, s 22 zavoja i krugom dugačkim 5565 kilometara (u sklopu kojeg je i jedan pravac dug kilometar i pol), gdje je jedan dio već postojao, a drugi se planira izgraditi.

Uzori Nurburgring, Monaco, Sepang...

Prilikom konačnog definiranja kruga u Vijetnamu nekoliko je F1 staza, što sadašnjih, što bivših, bilo nit vodilja. Prvi i drugi zavoj napravljeni su po uzoru na Nurburgring, od 12. do 15. zavoja inspiracija je bio Monte Carlo, a tri završna malezijski Sepang.

Vijetnam bi u svakom slučaju trebao ponuditi pregršt uzbuđenja i vozačima i fanovima, tim više što će i za ulazak u boks biti potrebno nešto manje vremena nego na ostalim utrkama, pa se može očekivati i više nadmudrivanja sa strategijom i promjenom guma.

Velika nagrada Vijetnama (Screenshot: Formula 1) Velika nagrada Vijetnama (Screenshot: Formula 1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider