Automoto
SPORTOVI
Automoto
Kreću u 'napad'

Senzacija na pomolu: Alonso odlazi iz Ferrarija, ali ne u Red Bull nego...

Britanski mediji prošli su mjesec pisali o navodnom interesu McLarena za Fernanda Alonsa, a priču je ove nedjelje proširio njemački Bild koji je potpuno uvjeren da britanska momčad kreće u lov na španjolskog vozača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

McLaren ove sezone u Formuli 1 nije napravio ništa dobro. Jenson Button i Sergio Perez nisu ostvarili nijedan plasman na pobjedničko postolje, a u ukupnom poretku drže deveto, odnosno 13. mjesto. Od 2015. britansku će momčad ponovno motorima opskrbljivati Honda i već sada se dvije strane pripremaju za tu sezonu.

Iz Red Bulla su već doveli dvojicu inženjera za aerodinamiku, a čini se da uskoro slijedi 'napad' na vozačku zvijezdu. Bild tvrdi da će to biti Fernando Alonso koji je već bio član McLarena 2007. godine, ali je zbog lošeg odnosa s Lewisom Hamiltonom otišao nakon samo jedne sezone.

Španjolac je posljednje četiri sezone u Ferrariju s kojim nije uspio doći do željenog naslova svjetskog prvaka. Iako ima ugovor do 2016. godine, Bild tvrdi da pomalo gubi živce i da razmišlja o ranijem odlasku.

Šef McLarena Martin Whitmarsh navodno ga već tjednima nagovara da se vrati, a i iz Honde forsiraju transfer, pa su čak, piše Bild, spremni financirati polovicu Alonsove godišnje plaće koja bi iznosila oko 25 milijuna eura. Alonso je osvojio dva naslova svjetskog prvaka s Renaultom, ali posljednji još 2006. godine. Silno želi ponovno na tron, pa nije isključeno da bi mogao pristati na povratak u oživjeli McLaren.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider