Automoto
SPORTOVI
Automoto
Nema ga u "prvom redu"

Šefovi F1 "ponizili" novog prvaka: Evo gdje su smjestili Rosberga

U tradicionalnoj anketi čelnici momčadi u Formuli 1 izjasnili su se o najboljima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šefovi momčadi Formule 1 proglasili su u anketi časopisa Autosport Britanca Lewisa Hamiltona najboljim vozačem iako on ove godine nije osvojio naslov svjetskog prvaka nego njegov momčadski kolega u Mercedesu Nico Rosberg.

Nijemac Rosberg, koji je u nedjelju u zadnjoj utrci sezone u Abu Dhabiju osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka, treći je u ovom ispitivanju kojeg provodi Autosport, dok je drugi ovogodišnja senzacija u Formuli 1 vozač Red Bulla 19-godišnji Nizozemac Max Verstappen. Drugi vozač Red Bulla Australac Daniel Ricciardo je četvrti.

Hamilton je pobijedio u deset od 21 utrke ove sezone, što je prvi put da je vozač pobijedio u više od sedam utrka i nije osvojio naslov, dok je Rosberg slavio u devet utrka.

Trostruki svjetski prvak Hamilton je također 12 puta startao s najbolje startne pozicije, ali mu je naslov izmakao za pet bodova koliko je imao manje od Rosberga.

Hamilton je osvojio više bodova u anketi Autosporta za 2016. godinu, u kojoj šefovi momčadi imenuju deset najboljih vozača o dodjeluju im bodove prema bodovanju u utrkama Formule, nego prošle godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider