Automoto
SPORTOVI
Automoto
Demantirao glasine

Šef Red Bulla: Webber ostaje s nama do kraja sezone, možda i nakon toga

Christian Horner, šef momčadi Red Bulla, uvjeren je da će Australac Mark Webber ostati vozač njegove momčadi do kraja ove sezone, usprkos incidenta s Velike nagrade Malezije…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne stišava se bura vezana uz momčad koja je u protekle tri sezone Formule 1 proslavila tri uzastopna naslova svjetskog prvaka, kako u poretku vozača, tako i u poretku konstruktora. Nijemac Sebastian Vettel, koji je osvojio ta tri naslova svjetskog prvaka u prošle tri sezone, svojim je prestizanjem momčadskog kolege Marka Webbera na nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Malezije, usprkos suprotnim naredbama iz boksa, izazvao veliku Webberovu srdžbu, ali ne samo njegovu.

Vettel je slavio pobjedu iako su mu iz boksa strogo naredili da ne ugrožava ni sebe ni Webbera opasnim pokušajima pretjecanja, što je ovaj svejedno napravio. Mark Webber, koji je s 36 godina najstariji vozač u Formuli 1, nakon toga nije prihvatio ispriku svog momčadskog kolege, kojeg je zbog neposluha nakon utrke ukorio i šef momčadi. Christian Horner sada se svejedno trudi umanjiti značaj tog događaja…

''Nema nikakve sumnje da će Mark ostati s nama do kraja ove sezone. On zna da nema nikakve zavjere u momčadi. Naša je namjera bila zaključiti utrku uz maksimalno smanjivanje rizika. Namjera momčadi je bila da Mark osvoji tu utrku. Nismo odjednom Sebastianu dali uputu, ''idi i prestigni svog momčadskog kolegu''. Mark je dovoljno odrastao da zna da mu nitko u momčadi nije želio podvaliti i kreirati situaciju kakva se dogodila. On ima bolid s kojim može osvajati utrke Svjetskog prvenstva'', započeo je Horner, a onda je demantirao glasine kako će Webber nakon ove sezone sigurno napustiti momčad.

''To su tek puste glasine i ništa više od toga! Posljednjih nekoliko godina je Mark obnavljao svoj ugovor s momčadi na godišnjoj razini. Uvijek je donosio istu odluku, nastaviti voziti za našu momčad. Isto tako, momčad je uvijek željela nastaviti suradnju s Markom, jer je on odličan vozač i pravi natjecatelj. Iza nas su tek dvije utrke ove sezone, prerano je za nagađanja što će se događati 2014. godine'', istaknuo je Horner.

U Red Bullu s ponosom ističu kako su Vettel i Webber kombinirano osvojili 35 utrka, osvojili 80 postolja, te na 13 utrka zauzeli prve dvije pozicije na postolju, otkad zajedno voze za momčad, od 2009. godine.

''Ovo uspješno razdoblje uključuje i neke periode intenzivnog suparništva na stazi naše dvojice vozača, koje je počelo u Turskoj 2010. godine. U različitim vremenima su obojica vozala znali ignorirati upute momčadi, koja je uvijek rješavala takve situacije na svoj način, iza zatvorenih vrata'', priopćio je Red Bull. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider