Automoto
SPORTOVI
Automoto
'Vozim u sunce i ništa ne vidim'

Rosberg: Utrke u sumrak su jako opasne po vozače

Pilot Williamsa Nico Rosberg kritizirao je odluku da se Velika Nagrada Australije vozi u kasnim popodnevnim satima jer vjeruje kako su utrke u sumrak vrlo opasne.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što je više padao mrak u Melbourneu bilo je očito kako utrka postaje sve opasnija. Na nekim zavojima je bilo gotovo nemoguće vidjeti gdje rub staze

Vremena kada su sve utrke startale točno u 14 sati po lokalnom vremenu su odavno iz nas. Cijena je to koju je trebalo platiti kako bi utrke koje se održavaju na drugim kontinentima moglo nesmetano pratiti europsko gledateljstvo koje je i dalje uvjerljivo najbrojnije. Upravo radi toga prva utrka sezone koja je ove nedjelje vožena u Australiji startala je u kasnim popodnevnim satima, a i Velika nagrada Malezije startat će u 17 sati po lokalnom vremenu. Rosberg smatra kako to nije rješenje jer je sunce u to vrijeme već prilično nisko na obzoru, što jako otežava vozačima.

'Što je više padao mrak u Melbourneu bilo je očito kako utrka postaje sve opasnija. Vidljivost je slabija, a percepcija potpuno drugačija kada jurite 300 km/h', kazao je 23-godišnji Nijemac koji je prošle sezone prvu noćnu utrku u Singapuru završio na drugom mjestu

>> Rosberg uvjerljivo najbrži, Hamilton među najsporijima

'Vidljivost je bila vrlo slaba, a na nekim zavojima je bilo gotovo nemoguće vidjeti gdje rub staze. Sunce nam je tuklo točno u oči, a to nije baš smisao ovog sporta. Zaista se nadam da će još jednom razmotriti tu odluku. Čak i pomicanje utrke sat unaprijed bi bio korak naprijed, jer posebne probleme smo imali u samoj završnici', dodao je.

Rosberg je upozorio kako bi vrijeme starta u kombinaciji monsunskim kišama čija sezona još nije završila, a koje su karakteristične upravo za popodnevne sate, moglo donijeti velike probleme u Kuala Lumpuru.

'Ako se spusti ona mosnuska kiša, morat će zaustaviti utrku jer ne možemo se utrkivati kroz tolike količine vode', zaključio je pilot Williamsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider