Automoto
SPORTOVI
Automoto
Vettel kreće treći

Rosberg starta prvi na VN Monaca, Mercedes ponovno dominirao

Njemački vozač Nico Rosberg nastavio je dominirati na Velikoj nagradi Monaca, pa je tako osvojio i prvo mjesto na službenom treningu čime je osigurao "pole position" prije nedjeljne utrke (u 14 sati)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo da je Rosberg bio najbrži i na sva tri slobodna treninga, a pobijedio je u subotu na službenom treningu s vremenom 1:13.876. Inače, Mercedesovi bolidi su i na službenom treningu ostavili daleko najbolji dojam, pa je tako drugo mjesto osvojio Lewis Hamilton.

>> Massa se dva puta zabio u zaštitnu ogradu, starta zadnji!

Time su dvojica Mercedesovih vozača ponovili ono što su napravili na prošloj petoj utrci prvenstva. Na Velikoj nagradi Španjolske su također osigurali prvi red uoči službene utrke, makar na njoj nisu profitirali zbog takvih rezultata.

Baš kao na prošloj utrci, tako je i na gradskim ulicama Monte Carla treće mjesto osvojio svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel, dok će mu društvo u drugom redu raditi njegov momčadsi kolega iz Red Bulla Mark Webber.

U trećem će redu stajati, pak, Finac Kimi Räikkönnen i Fernando Alonso, koji je pobijedio na posljednjoj utrci, na Velikoj nagradi Španjolske.

Spomenimo i da u kvalifikacijama nije nastupao drugi Ferrarijev vozač Felipe Massa, koji se dva puta zabio u zaštitnu ogradu, te će tako s posljednjeg mjesta krenuti u nedjeljnu utrku. (TS)

VN Monaca, rezultati službenog treninga:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 1:13.876

2. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:13.967

3. Sebastian Vettel (Red Bull) 1:13.980

4. Mark Webber (Red Bull) 1:14.181

5. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) 1:14.822

6. Fernando Alonso (Ferrari) 1:14.824

7. Sergio Perez (McLaren-Mercedes) 1:15.138

8. Adrian Sutil (Force India) 1:15.383

9. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 1:15.647

10. Jean-Eric Vergne (STR-Ferrari) 1:15.703

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider