Automoto
SPORTOVI
Automoto
Nakon premijerne pobjede

Ricciardo: Ovo je smiješno! Osjećaj je sjajan!

Australski pilot Red Bulla Daniel Ricciardo priznao je nakon premijerne pobjede u svijetu Formule 1, na Velikoj nagradi Kanade, da je vjerovao da može do iste tek 20-ak krugova prije kraja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

U prvoj polovici utrke izgledalo je kao da će se Red Bullovi i Williamsovi bolidi boriti za treće mjesto na pobjedničkom postolju, odnosno da će prva dva mjesta ponovno okupirati vozači Mercedesa – Lewis Hamilton i Nico Rosberg. Međutim, tada su problemi zadesili vodeće pilote Svjetskog prvenstva, a onda ih je konkurencija dostigla.

Hamilton je morao odustati, a Rosberg se na prvom mjestu držao sve do pretposljednjeg kruga kada ga je Ricciardo, u DRS zoni, prestigao.

''Još sam uvijek u šoku. Hvala svima. Ovo je smiješno! Puno je ovdje australskih zastava, lijepo je to vidjeti'', rekao je vidno uzbuđeni 24-godišnji Australac, pa prokomentirao samu utrku.

''Utrka je oživjela 20-ak, 15-ak krugova prije kraja. Vidjeli smo probleme koji su zadesili Mercedes i polako smo ih dostizali. Osjećaj je sjajan, uistinu sam zahvalan na ovome'', ispričao je Australac, pa opisao kako je pretekao Sergija Pereza i Rosberga.

''Dugo sam se mučio da preteknem Pereza. Imaju jako dobar bolid i dugo me držao iza sebe. Kada sam ga prošao u prvom zavoju, vidio sam ispred sebe Rosberga i iskoristio priliku koja mi se ukazala u zoni DRS.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider