Automoto
SPORTOVI
Automoto
Lani impresionirao

Raikkonen odlazi, Ferrari već sve dogovorio s njegovom zamjenom

Najveća i najtrofejnija momčad Formule 1 složila je vozačku postavu za iduću godinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kimi Raikkonen iduće sezone neće voziti za Ferrari u koji umjesto njega stiže Valtteri Bottas.

Vijest je to koju je u iščekivanju Velike nagrade Mađarske (26. srpnja) prvi objavio Corriere dello Sport, a da je posao gotov pišu i BBC te brojni portali koji prate auto-moto sportove.

Službena objava trebala bi se dogoditi početkom kolovoza jer Ferrari ima s Raikkonenom u ugovoru opciju u ugovoru za 2016. godinu koja stupa na snagu poslije 31. srpnja. Nakon tog datuma iz Maranella će priopćiti Kimiju kako dogodine za njega neće biti mjesta u legendarnom crvenom bolidu.

Raikkonen godišnje zarađuje 22 milijuna eura, a u Ferrariju nisu ni približno zadovoljni njegovim učinkom. Svjesni su da još uvijek nemaju bolid kompetitivan Mercedesu, ali isto tako je činjenica da su Kimijeve izvedbe bile daleko ispod očekivanja.

U Ferrariju su već sve dogovorili s Williamsom, kojem će platiti odštetu od 12 milijuna eura za Bottasa, 26-godišnjeg Kimijeva sunarodnjaka koji je u Formuli 1 debitirao 2013.

Bottas oduševio u drugoj sezoni

Poslije uvodne sezone privikavanja u kojoj je osvojio četiri boda, u 2014. je bio odličan - čak se šest puta penjao na pobjedničko postolje, a na koncu je završio na četvrtom mjestu u poretku vozača sa 186 osvojenih bodova.

Nakon devet utrka ove sezone također je četvrti u poretku, s jednim bodom više od Raikkonena i s tri više u odnosu na momčadskog kolegu Felipea Masse, a najbolji je rezultat ostvario u Kanadi gdje je osvojio treće mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider