Automoto
SPORTOVI
Automoto
Hoće li ih krenuti?

Velika promjena na čelu Ferrarija: Nakon 23 godine stiže novi gazda

Predsjednik Ferrarija Luca Cordero di Montezemolo (67) će 13. listopada napustiti upravljanje tom slavnom momčadi Formule 1, a više neće biti niti na čelu same tvornice Ferrarija, objavljeno je iz Fiat Groupa u srijedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto Di Montezemola, predsjedanje Ferrarijem preuzet će šef Fiata Sergio Marchionne.

"Luca Cordero di Montezemolo na svoj će zahtjev napustiti mjesto predsjednika Ferrarija 13. listopada, kada završava proslava 60. godišnjice Ferrarijeve prisutnosti u SAD-u. Predsjedanje Ferrarijem preuzet će izvršni direktor Fiata Sergio Marchionne", objavljeno je iz vodstva Fiat Groupa.

Luca Di Montezemolo je vodio momčad Ferrarija posljednje 23 godine, a s obzirom na slabije rezultate momčadi u Svjetskom prvenstvu Formule 1 u posljednjih šest godina njegov se odlazak i očekivao iako je prije samo tri dana veliki šef Fiat-Chrysler Groupa Marchionne izjavio kako smjena na čelu Ferrarija "nije na dnevnom redu".

"Gospodarski gledano, Montezemolovi rezultati su jako dobri, ali kada je u pitanju Ferrari tada se u obzir moraju uzeti i sportski rezultati, a činjenica je da već šest godina ne pobjeđujemo iako imamo najbolje vozače na svijetu", objasnio je Marchionne.

Ferrari se natječe u SP Formule 1 od njezina osnutka 1950. godine, te je osvojio 15 momčadskih i 16 vozačkih naslova prvaka.

Odmah nakon objave Di Montezemolova odlaska iz Ferrarija, Fiat je već ovoga jutra zabilježio 2.79 posto rasta vrijednosti svojih dionica na burzi u Milanu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider