Automoto
SPORTOVI
Automoto
Dvostruki kriteriji

Pogledajte i usporedite: Jesu li čelnici Formule 1 postigli veliki autogol?

Zahvaljujući kontroverznoj odluci sudaca Lewis Hamilton pobijedio je na Velikoj nagradi Kanade.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sporni trenutak iz 48. kruga prelomio je pitanje pobjednika Velike nagrade Kanade.

Sebastian Vettel, koji je držao čelnu poziciju ispred Lewisa Hamiltona, u jednoj šikani u prvom sektoru izletio je nakratko sa staze i vratio se, a prilikom svog povratka zatvorio je Hamiltonu prolaz i na taj način ostao na vodećoj poziciji.

Od sudaca utrke vrlo brzo stigla je obavijest kako istražuju je li u tome bilo nepravilnosti, da bi nakon punih 10 krugova vijećanja odlučili kazniti Vettela s pet sekundi zaostatka i na taj mu način odnijeti pobjedu iz ruku jer bilo je nerealno očekivati da Nijemac sa svojim Ferrarijem može dominantnom bolidu Mercedesu pobjeći na prednost veću od pet sekundi.

Što misli o toj odluci, Vettel je demonstrirao po završetku utrke neobičnim potezom.

Na čijoj ste strani?

Inače, naravno da ovakav rasplet utrke nije mogao proći neopaženo na društvenim mrežama. Pregršt je komentara u kojima fanovi Formule 1 kritiziraju odluku da se kazni Vettela, a ima i onih koji tvrde da je kazna opravdana jer se morao opreznije vratiti na stazu.

Mnogi ukazuju na primjenu dvostrukih kriterija o podsjećaju na ono što se dogodilo prije tri godine. Tada je na Velikoj nagradi Monaca Hamilton bio u poziciji Vettela od ove nedjelje – izgubio je nakratko kontrolu nad svojim bolidom u onoj legendarnoj šikani nakon izlaska iz tunela, dok je iza njega Daniel Ricciardo u Red Bullu uredno prošao i imao veću brzinu na izlasku iz zavoja.

Međutim, tada je Hamilton odigrao na način da se namjerno sa svojim Mercedesom dao udesno kako bi Australcu zatvorio mogućnost da ga prođe.

Bitno je naglasiti kako se sve to dogodilo na asfaltu, nije bilo izlijetanja na travu i spašavanja bolida kao što se Vettelu dogodilo na ovogodišnjoj VN Kanade. Tada Britanac nije bio kažnjen, dok je Vettelu sad praktički oduzeta pobjeda, pa se mnogi pitaju je li riječ o dvostrukim kriterijima.

Što vi kažete?

Kako komentirate odluku o kazni Vettelu?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider