Automoto
SPORTOVI
Automoto
'Jednako bih postupio'

Podrška Vettelu: Veliki gazda pohvalio njegovo pretjecanje Webbera!

Šef natjecanja Formule 1, Bernie Ecclestone, pohvalio je potez Sebastiana Vettela (Red Bull), koji je na VN Malezije ignorirao naredbu svoje momčadi i na stazi pretekao kolegu Marka Webbera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trostruki svjetski prvak ostvario je proteklog vikenda najkontroverzniju pobjedu svoje karijere, zbog koje je postao jedan od najomraženijih vozača na gridu. Podsjetimo, u 46. krugu utrke Vettel je, unatoč naredbama iz boksa da čuva gume i gorivo, pretekao Webbera na stazi, koji mu i dan danas taj potez nije, a prema svemu sudeći i neće oprostiti.

Ecclestone je najprije osudio odluku Red Bulla da naredi svojim vozačima kamilicu do kraja (bez pretjecanja i bez borbe), a sada je i pohvalio potez 25-godišnjeg Nijemca.

"Da sam ja Sebastian Vettel koji je osvojio tri uzastopna naslova prvaka za momčadi i da mi je netko putem radija naredio da ne prestižem klupskog kolegu, jednako bih postupio! Baš kao i Kimi Raikkonen u svojoj prvoj povratničkoj utrci kada je svojem šaptaču odgovorio: Pusti me na miru. Ne moraš mi govoriti što da radim, jer ja to dobro znam", rekao je Ecclestone za Sky Sport News.

"Sebastian nije gubitnik. On je rođeni pobjednik. I upravo zato nije poslušao naredbu svoje momčadi. U potpunosti ga opravdavam", zaključio je.

Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva vozi se u Kini 14. travnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider