Automoto
SPORTOVI
Automoto
'Pada popularnost F1'

Pobuna donedavnih vladara Formule 1 zbog dominacije Mercedesa

Red Bullov šef Christian Horner je pozvao FIA-u da izjednači performanse motora kako bi se smanjile razlike između momčadi i kako bi utrke opet bile zanimljive.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjeća da je FIA u godinama Red Bullove dominacije često mijenjala pravila, samo da ih skine s vrha. Smatra da bi sada trebalo posegnuti za istim mjerama.

''Kada smo mi pobjeđivali, a mi nikad nismo pobjeđivali s ovolikom prednošću, sjećam se da su ukidani dvostruki difuzori, mijenjane su ispušne cijevi, ukinuta su fleksibilna krila, a jednom je usred sezone promijenjeno i mapiranje motora'', podsjetio je Horner.

''FIA unutar pravila ima mehanizme za izjednačavanje. Mislim da je to nešto sa čim bi se trebali zabaviti'', dodao je.

Na pitanje s kojih temelja traži FIA-ino uplitanje i izjednačavanje performansi motora, Horner je odgovorio da je to u interesu sporta jer Formula 1 bilježi alarmantan pad gledanosti i popularnosti.

''Bojim se da će interes samo opadati. Danas na TV-u uopće nisam vidio Mercedese jer televizija nije zainteresirana za gledanje procesija. Vrhunac dana za mene je bio Schwarzenegger na podiju'', rekao je Horner.

Horner procjenjuje da je razlika između Mercedesovog i Renaultovog motora motora – na kojem Red Bull vozi – u ovom trenutku 100 konjskih snaga.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider