Automoto
SPORTOVI
Automoto
Danska senzacija

Pereza tjeraju iz McLarena: 'Magnusen je munjevito brz'

U svijetu Formule 1 sve su glasnija nagađanja da bi Danac Kevin Magnussen mogao zamijeniti Meksikanca Sergija Pereza u McLarenovoj momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sergio Perez je u McLaren stigao iz Saubera na kraju prošle sezone kao zamjena za Lewisa Hamiltona i u 17 ovosezonskih utrka skupio je 35 bodova, 25 bodova manje od momčadskog mu kolege Jensona Buttona.

Prošlog je mjeseca šef McLarena Martin Whitmarsh opisao Magnussena, člana razvojne McLarenove momčadi "posebnim i munjevito brzim", čime je dao naslutiti da bi ga uzeo i u prvu momčad.

Jan Magnussen ima tek 21 godinu i sin je bivšeg McLarenovog vozača Jana Magnussena, te je ove godine osvojio naslov u seriji Formula Renault 3.5.

Ukoliko Magnussen dobije priliku u Formuli 1 bio bi prvi McLarenov rookie vozač nakon Lewisa Hamiltona 2007. godine. Hamilton je već u svojoj drugoj sezoni u Formuli 1 2008. godine osvojio naslov prvaka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider