Automoto
SPORTOVI
Automoto
a sezona pred vratima

Panika u Red Bullu zbog novog bolida, Vettel jako razočaran!

Šef Red Bullove F1 momčadi Helmut Marko označio je alarm za uzbunu, jer bolid s kojim trenutno upravlja četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel nije ni približno spreman za prvu utrku sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ni 10 milijuna eura ne bi riješilo naše trenutne probleme. Renault mora poboljšati izvedbu motora, jer smo u suprotnom u velikim problemima'', rekao je Marko za njemački Bild.

Na posljednjem testiranju Vettel je za više od šest sekundi po krugu bio sporiji od Mercedesovog Nice Rosberga, a ukoliko taj zaostatak ne smanji, prema pravilima Međunarodne automobilističke organizacije (FIA), svjetski prvak ne bi smio ni startati u utrci!

''Mercedes je veliki korak ispred nas. Oni već rade naprednije testove na duže staze s novim bolidom, dok smo mi još na samom početku. Vettel je, to vam mogu reći, vrlo razočaran trenutnim stanjem svojeg bolida. Situacija mu nije nimalo zadovoljavajuća'', otkrio je šef Red Bulla.

Od četvrtka do nedjelje testiranja će se održati u Bahreinu, a bit će to ujedno i posljednje službeno testiranje prije početka nove sezone, koja započinje 16. ožujka Velikom nagradom Australije.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider