Automoto
SPORTOVI
Automoto
A smatrao ga prijateljem

Ostavio kolegu na cjedilu: 'Hamilton je kukavica, on nije muškarac!'

Njemački F1 pilot Adrian Sutil (29) razočaran je u svjetskom prvaku iz 2008. godine Lewisu Hamiltonu kojeg je donedavno smatrao svojim prijateljem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, Sutil je u utorak na minhenskom sudu osuđen na godinu i pol uvjetne zatvorske kazne zbog nanošenja fizičkih rana Ericu Luxu, izvršnom direktoru momčadi Lotus, u travnju prošle godine. Također, kažnjen je i novčano s 200.000 eura.

Tada je Sutil u jednom šangajskom noćnom klubu na proslavi pobjede britanskog pilota Lewisa Hamiltona na VN Kine pogodio Luxa čašom za šampanjac u vrat. Biznismen iz Luksemburga je morao na šivanje, a Sutil je taj incident okarakterizirao kao nenamjeran čin.

U trenutku incidenta Hamilton je sjedio neposredno do Sutila i trebao se pojaviti kao svjedok na suđenju, no, to nije učinio i očitovao se tek pismeno.

''Lewis je kukavica, ne želim biti prijatelj s nekim takvim. On za mene nije muškarac. Čak mi je njegov otac poslao sms-poruku u kojoj mi je zaželio sve najbolje u procesu. Od Lewisa nisam dobio ništa. Promijenio je svoj telefonski broj i nisam mogao doći do njega'', rekao je razočarani Sutil za Bild.
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati