Automoto
SPORTOVI
Automoto
Nova inicijativa

One odlaze u povijest: U F1 se dosjetili tko će ih zamijeniti

Odluka zbog koje se diglo dosta prašine dobila je svoj nastavak.

Grid djevojke (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U nastavku na nedavnu odluku o micanju grid djevojaka iz Formule 1 čelnici oktanskog cirkusa predstavili su i tko će ih zamijeniti.

Formula 1 i FIA (Svjetska automobilistička federacija) donijeli su zajedničku inicijativu u sklopu koje će na gridu, u boksovima i prilikom prolazaka na pobjedničko postolje s vozačima biti talentirani mladi vozači.

Njih će odabrati automotoklubovi na temelju zasluga vezanih za rezultate u kartingu i/ili natjecanjima za najmlađi uzrast, dio će biti izvučen ždrijebom.

Logika čelnika F1 je jasna, ali...

Ideju je svojim argumentima potrkrijepio Sean Bratches, direktor marketinga Formule 1:

"Bit će to izvanredan trenutak za mlade. Zamislite, stajat će pored svojih idola dok se ovi pripremaju za elitnu utrku u motosportu. Bit će to dragocjeno i nezaboravno iskustvo za svakog od tih dječaka, ne postoji bolji način da ih se potakne da upravo netko od njih bude u nadolazećim generacijama heroja Formule 1."

Bratchesovi su argumenti na mjestu, ali isto tako stoji i činjenica da fanove nitko nije pitao što misle o tome, kao niti same grid djevojke. One su, sa svih strana svijeta, proteklih dana izrazile svoje razočaranje nakon što je Formula 1 objavila odluku da ih više neće biti.

Seanu Bratchesu u obrani ideje o ukidanju grid djevojaka priključio se i čelni čovjek FIA-e Jean Todt, ističući kako "Formulu 1 treba približiti budućim šampionima ovog sporta", ali unatoč svemu tome ostaje dojam da je Formula 1 načinila pogrešku.

Navijači - oni koji Formulu 1 čine onim što ona jest - ostali su ustrajni su svojim nadanjima da će se grid djevojke već 2019. vratiti u Formulu 1.

Grid djevojke (Foto: AFP) Grid djevojke (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider