Automoto
SPORTOVI
Automoto
Doista teško povjerovati

Objavljen podatak koji je razočarao vozače i sve ljubitelje Formule 1!

Njemački dnevnik pronašao je zanimljiv podatak koji se nije previše svidio sudionicima oktanskog cirkusa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Novi automobili obično se konstruiraju da bi bili brži. U Formuli 1 je situacija obrnuta", piše Bild u svojoj analizi trenutne situacije u najelitnijem automoto natjecanju.

Najčitaniji njemački dnevnik izračunao je da su rezultati koje postižu vozači na ovotjednim testiranjima u Barceloni oko osam sekundi po krugu slabiji od onih prije šest godina na istom mjestu! Dvanaest momčadi koje se trenutno natječu u Svjetskom prvenstvu zajedno godišnje potroši oko milijardu eura na razvoj bolida, a Formula 1 je svakom godinom sve sporija.

Jedan od glavnih razloga je u podatku da su do 2003. momčadi smjele koristiti koliki su god broj motora htjele. Danas tijekom cijele sezone smiju upotrijebiti samo deset motora. Naglasak je stoga, logično, na izdržljivosti motora, a ne više na njihovoj snazi. Osim toga, i gume su danas "sporije" nego ranije, a posljednjih je godina zabranjen čitav niz najboljih izuma jer su bili preskupi za male momčadi.

Dakako, još je mnoštvo razloga zbog kojih je Formula 1 sporija nego prije nekoliko godina, a to se nimalo ne sviđa aktualnom svjetskom prvaku.

"Preloše je to, nema dvojbe. Kao vozač, uvijek želiš biti što je moguće brži", rekao je Sebastian Vettel Bildu." (TS)
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati