Automoto
SPORTOVI
Automoto
Briljantna vožnja

Obećavajući početak sezone: Sjajni Vettel ponovio Schumachera!

Utrka u Bahreinu potvrdila je da je Mercedesova turbo dominacija stvar prošlosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treća utrka sezone Formule 1, Velika nagrada Bahreina, definitivno je potvrdila kako Mercedes više nije svijet za sebe u oktanskom cirkusu.

Sezona poput prošlogodišnje, kad su njihovi vozači pobijedili u 19 od 21 utrke, loša je stvar za Formulu 1 kao sport, tim više što je Mercedes dvije utrke izgubio tek pukom slučajnošću i serijom pehova.

U Španjolskoj su se u prvom krugu sudarili i izletjeli Hamilton i Rosberg (na kraju je pobijedio Max Verstappen) dok se u Maleziji nedugo nakon starta Rosberg sudario s Vettelom, a Hamilton je odustao u finišu utrke zbog kvara na motoru (pobjeda Daniela Ricciarda ispred Verstappena i Rosberga koji je postolje izborio nakon što se poslije spomenutog sudara našao na samom začelju poretka).

Mercedes je u prve tri utrke nove sezone dvaput nadjačan, a ono što ohrabruje sve fanove F1, posebno one koji navijaju za Ferrari, jest činjenica da se to dogodilo jer su u Maranellu preko zime očito složili konkurentan bolid, spreman prekinuti trogodišnju dominaciju Mercedesa.

Sebastian Vettel briljantno je odvozio i u Australiji i u Bahreinu, a trijumfom na ovoj potonjoj srušio je niz rekorda, kako on sam tako i Ferrari.

Bila mu je to treća pobjeda u Bahreinu čime se izjednačio s Fernandom Alonsom (nitko nema više pobjeda od njih dvojice na stazi Sakhir).

Je li to TA godina za Ferrari?

Posebno je zanimljiv podatak kako je prvi put nakon Michaela Schumachera i 2004. godine, jedan Ferrarijev vozač slavio u dvije od prve tri utrke sezone (legendarni sedmerostruki šampion tada je sezonu otvorio s pet pobjeda). Vettelu je isto ovo uspjelo i 2011. u Red Bullu.

Što se Ferrarija tiče, ovo im je prvi put poslije 2008. da su upisali dvije pobjede u prve tri utrke (Kimi Raikkonen u Maleziji, Felipe Massa u Bahreinu).

Ako se po jutru dan poznaje, Ferrari bi nakon 10 godina (Raikkonen 2007.) mogao dočekati naslov u vozačkoj konkurenciji.

RASPORED UTRKA

30. travnja: Velika nagrada Rusije (Soči)

14. svibnja: Velika nagrada Španjolske (Barcelona)
28. svibnja: Velika nagrada Monaca: (Monte Carlo)

11. lipnja: Velika nagrada Kanade (Montreal)
25. lipnja: Velika nagrada Europe (Baku)

9. srpnja: Velika nagrada Austrije (Spielberg)
16. srpnja: Velika nagrada Velike Britanije (Silverstone)
30. srpnja: Velika nagrada Mađarske (Mogyorod)

27. kolovoza: Velika nagrada Belgije (Stavelot)

3. rujna: Velika nagrada Italije (Monza)
17. rujna: Velika nagrada Singapura (Marina Bay)

1. listopada: Velika nagrada Malezije (Sepang)
8. listopada: Velika nagrada Japana (Suzuka)
22. listopada: Velika nagrada SAD-a (Austin)
29. listopada: Velika nagrada Meksika (Mexico City)

12. studenog: Velika nagrada Brazila (Sao Paulo)
26. studenog: Velika nagrada Abu Dhabija (Abu Dhabi)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider