Automoto
SPORTOVI
Automoto
Atraktivni prolazi

Reli spektakl u Kumrovcu za start nove sezone

Za prvo odredište nove sezone, relijaši su odabrali zanimljive i uvijek atraktivne ceste u okolici Kumrovca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako se po jutru dan poznaje, onda nas očekuje zanimljiva reli sezona, prijavljeno je 70-ak posada iz šest zemalja regije.

Sve počinje u petak brzincem na parkiralištu Termi Tuhelj. Radi se o dva brzinca, koja su više revijalnog karaktera. Složeni su tako da gledatelji mogu uživati u atraktivnim prolazima trkaćih automobila. Riječ je o asfaltnoj podlozi pa dima iz spaljenih guma neće nedostajati.

Drugi dan, relijaška karavana seli se u Kumrovec. Tamo posade kreću u okršaj sa zavojitim i uvijek atraktivnim cestama kumrovečkog kraja. Kumrovečki brzinci spoj su uskih prolaza s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja, što cijeloj priči daje posebnu draž.

Ono što gledatelji posebno cijene to su popularni kumrovečki skokovi, na kojima već tradicionalno bude najviše gledatelja. No osim skokova, gotovo da nema zavoja na kojem nema onih koji uživaju u atraktivnim prolazima, nerijetko praćenim frcanjem kamenja, kojeg uvijek ima na cesti i koji, ponekad zadaje glavobolju posadama.

Servisni dio smješten je u samom centru Kumrovca, pa gledatelji u pauzi brzinaca mogu gledati mehaničre i njihove bravure, koji u nekim situacijama više izgledaju kao mađioničari nego kao mehaničari, s obzirom na kvarove koje u vrlo kratkom vremenskom roku moraju otkloniti.

Vrijeme je do sada išlo na ruku i posadama i gledateljima, hoće li se ove godine umiješati u sve, ostaje nam vidjeti prvi vikend u ožujku.

Dosadašnji pobjednici:

2011. Janos Szilagyi/Viktoria Zejda
2012. Janos Szilagy/Botond Csanxi
2013. Daniel Šakin/Damir Bruner
2014. Janos Szilagy/Botond Csanxi

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider