Automoto
SPORTOVI
Automoto
Druga operacija?

Bianchi i dalje kritično: 'Nitko ne zna kako je proveo noć'

Zdravstveno stanje francuskog vozača formule 1 Julesa Bianchija (25) koji je jučer podvrgnut operaciji glave nakon udesa na Velikoj Nagradi Japana, za sada se drži u strogoj tajnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niti jedna vijest o stanju Julesa Bianchija od sinoć se nije pojavila nakon informacije da je operiran.

"Za sada nemamo nikakve informacije, svi šute. Nitko ne zna kako je proveo noć, je li operiran i po drugi put. Diše li samostalno ili uz pomoć aparata," prenosi francuski L'Equipe.

Bianchi operiran i bori se za život: 'Vrištao sam da zaustave utrku!'

Sky pak tvrdi kako je stanje Bianchija i dalje kritično te se još uvijek bori za život.

Vozač F1 momčadi Marussi je u nedjelju nekoliko krugova prije kraja utrke na stazi natopljenom vodom izletio i zabio se u auto-dizalicu, a zadobio je teške ozljede glave.

Nesretni Francuz imao je peh jer se samo nekoliko minuta prije njegova izlijetanja u zaštitnu ogradu zabio Adrian Sutil. Organizatori su pozvali auto-dizalicu u koju je na istom zavoju podletio Bianchijev bolid.

"Bianchi je prevezen u bolnicu Mie General i odmah je operiran. U bolnicu ga je prevezlo vozilo hitne pomoći jer helikopter nije mogao letjeti po tim uvjetima. Zadobio je teške ozljede glave, no situacija je i dalje složena" poručili su iz Međunarodne automobilističke federacije (FIA).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider