Automoto
SPORTOVI
Automoto
Utrku pratite uživo na OYO.hr

MotoGP, VN Njemačke: Marquezu 'pole-position', Pedrosa nije startao

Španjolski motociklist Marc Marquez (Honda) krenut će s prve startne pozicije u nedjeljnu Veliku nagradu Njemačke, osmu stanicu Svjetskog prvenstva za klasu MotoGP…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marquez je krug na Sachsenringu odradio za minutu i 21.311 sekundi čime je nadmašio Britanca Cala Crutchlowa (Tech 3 Yamaha) i legendarnog Talijana Valentina Rossija (Yamaha) koji će mu praviti društvo u prvom startnom redu. Za 20-godišnjeg je Španjolca to treći ''pole-position'' u motociklističkoj ''kraljevskoj klasi''.

>> MotoGP utrke gledajte na OYO.hr!

Marquezu je posao donekle bio olakšan jer su kvalifikacije propustila dvojica njegovih sunarodnjaka. Aktualni svjetski prvak Jorge Lorenzo (Yamaha) neće ni voziti utrku jer nakon jučerašnjeg pada na treningu mora na novu operaciju lijevog ramena, dok se vodeći čovjek ukupnog poretka Dani Pedrosa (Honda) još uvijek nada nastupu. On je doživio težak pad na subotnjem jutarnjem treningu, a zbog detaljnih je pregleda u bolnici u Chemnitzu bio prisiljen propustiti kvalifikacije. Ukoliko se pokaže da ozljeda njegova lijevog ramena nije teže prirode, Pedrosa će u nedjelju nastupiti na utrci. (TS)

MotoGP, VN Njemačke, kvalifikacije:

1. Marc Marquez (Repsol Honda) 1:21.311

2. Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3) +0.123

3. Valentino Rossi (Yamaha) +0.182

4. Stefan Bradl (Honda) +0.551

5. Aleix Espargaro (ART) +0.576

6. Nicky Hayden (Ducati) +0.846

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider