Automoto
SPORTOVI
Automoto
VN Nizozemske

Britancu pole position, 'polomljeni' Lorenzo želi voziti

Britanski motociklist Cal Crutchlow ostvario je po prvi puta u karijeri najbrže vrijeme kvalifikacija u "kraljevkoj klasi" MotoGP-ja, za utrku Velike nagrade Nizozemske u Assenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crutchlow je u samoj završnici kvalifikacija ostvario najbrže vrijeme istih (1:34.398), te preuzeo vodeću startnu poziciju od Španjolca na Repsol Hondi Marca Marqueza, koji je na jutarnjem treningu zaradio frakturu prsta na ruci i nozi.

Prvi startni red će sa spomenutom dvojicom dijeliti Hondin vozač Stefan Bradl, dok će i drugu uzastopnu utrku s četvrtog mjesta krenuti Yamahin Valentino Rossi. Vodeći čovjek u ukupnom poretku Svjetkog prvenstva Dani Pedrosa (Honda) je bio na najboljem putu da dođe do novog "pole positiona", ali je u završnici kvalifikacija pao s motora i više se nije vraćao na stazu.Aktualni svjetski prvak Jorge Lorenzo nije ni nastupio na kvalifikacijama, jer je u noći s četvrtka na petak operirao ključnu kost u Barceloni, koju je ponovno slomio u četvrtak na treningu. Međutim, Lorenzo je privatnim avionom stigao u Assen, te se nada zelenom svjetlu liječnika da ipak starta u subotnjoj utrci.

Spomenimo i da je Crutchlow postao prvi Britanac nakon Jeremyja McWilliamsa i 2002. godine, koji će u utrku Svjetskog prvenstva MotoGP klase krenuti s prve pozicije. (TS)

Sedmu utrku ovogodišnjeg prvenstva pratite UŽIVO u subotu, u 12 sati na OYO.hr. 

MotoGP, VN Nizozemske, kvalifikacije:

1. Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3) 1:34.398

2. Marc Marquez (Repsol Honda) +0.357

3. Stefan Bradl (Honda) +0.480

4. Valentino Rossi (Yamaha) +0.576

5. Dani Pedrosa (Respol Honda) +0.608

6. Bradley Smith (Yamaha Tech 3) +1.056

7. Aleix Espargaro (ART) +1.102

8. Avaro Bautista (Go&Fun Honda) +1.110

9. Randy de Puniet (ART) +1.224

10. Nicky Hayden (Ducati) +1.510

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider