Automoto
SPORTOVI
Automoto
Hamilton prvi favorit

Monaco: Spektakl i utrka u kojoj su kvalifikacije - sve

Oktanski cirkus stigao je do svoje šeste ovosezonske postaje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika nagrada Monaca na rasporedu je ove nedjelje na ulicama Monte Carla.

Najglamuroznija utrka utrka Formule 1 uvod će doživjeti već u četvrtak kada su na rasporedu prvi i drugi slobodni trening. Petak je već tradicionalno rezerviran za druženje vozača i momčadi sa sponzorima i navijačima, a onda u subotu kreće ono pravo.

Nakon trećeg slobodnog treninga održat će se kvalifikacije koje u Monacu znače enormno puno, o čemu najbolje svjedoči podatak kako je u posljednjih 10 utrka čak devet puta pobijedio onaj vozač koji je osvojio pole-position. Iznimka je Lewis Hamilton koji je 2008. u McLarenu uspio slaviti kada je startao s treće pozicije.

Hamilton je i uoči ovogodišnje utrke glavni favorit, posebice jer je četiri od peta puta bio najbrži u kvalifikacijama. Tek je u posljednjoj utrci Nico Rosberg uspio prekinuti čudesan niz svog momčadskog kolega.

I dok Hamilton priželjkuje četvrtu, a Rosberg eventualnu drugu pobjedu u sezoni, u Ferrariju se nadaju kako bi Sebastian Vettel mogao pomrsiti račune i ugurati se makar u prvi red. Uspije li, to bi automatski značilo barem malo uzbudljiviju utrke od onih kakve inače gledamo u Kneževini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider