Automoto
SPORTOVI
Automoto
On je budućnost

Mladi lav potpisao za Williams: Još samo dva slobodna mjesta

Polako se popunjavaju vozačka mjesta za novu sezonu Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Paralelno s viješću kako je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) odobrila kalendar nove sezone Formule 1, stigla je i ona kako je Williams riješio upitnik oko jednog vozačkog mjesta.

Za njih će u 2019. voziti George Russell, talentirani Englez koji ima 20 godina i lani je bio prvak u seriji GP3, da bi ove sezone osvojio naslov i u Formuli 2.

Ambiciozni Russell je šefovima Williamsa još ovog ljeta poručio kako želi voziti za njih iduće sezone, a zanimljivo je kako su prije potpisa ugovora s njim odlučili ga isprobati na službenom simulatoru. Tamo je imao veliku brzinu i odlična vremena te su ga, uz sve ono što otprije znaju o njemu, odlučili angažirati.

Russell je ukupno 18. potvrđeni vozač za novu F1 sezonu. Još su dva slobodna mjesta, po jedno u Toro Rossu i Williamsu, a svi ljubiteli oktanskog cirkusa iščekuju hoće li u jednoj od njih dvije biti mjesta za Estebana Ocona, sjajnog 22-godišnjeg Francuza koji je posljednje dvije godine radio odličan posao u Force Indiji.

Međutim, tu je momčad nedavno kupio kanadski milijarder Lawrence Stroll, otac ne baš talentiranog Lancea Strolla koji je zahvaljujući tatinim milijunima dobio priliku i iduće sezone natjecati se u Formuli 1. Nažalost, i u dilemu Sergio Perez ili Esteban Ocon prevagnuo je novac - Meksikanac je taj koji sa sobom donosi pregršt novca u ekipi kroz sponzorstva raznih meksičkih kompanija pa je Ocon (zasad) izvisio.

Vozačke postave za 2019. godinu:

FERRARI
Sebastian Vettel
Charles Leclerc

MERCEDES
Lewis Hamilton
Valtteri Bottas

RED BULL
Max Verstappen
Pierre Gasly

RENAULT
Daniel Ricciardo
Nico Hulkenberg

RACING POINT FORCE INDIA
Sergio Perez
Lance Stroll

McLAREN
Carlos Sainz Jr.
Lando Norris

HAAS
Romain Grosjean
Kevin Magnussen

SAUBER
Kimi Raikkonen
Antonio Giovinazzi

TORO ROSSO
Daniil Kvyat
?

WILLIAMS
George Russell
?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider