Automoto
SPORTOVI
Automoto
Pokazao potencijal

'Mercedes je prebrz, ali sa ostalima se možemo utrkivati'

Iako nije imao vozača na pobjedničkom postolju, Williams je u prvoj utrci sezone u Australiji pokazao potencijal. Valtteri Bottas uvjeren je kako ove godine Williams ima bolid ravnopravan svima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bottas je uvjeren kako će ova sezona biti puno bolja za Williams nego prošla u kojoj je zauzeto tek deveto mjesto u poretku konstruktora.

''Bolid je puno brži i konkurentniji. Jako sam zadovoljan poslom koji smo napravili tijekom zime i testiranja. U Maleziji očekuje posve drugačiju utrku od one u Australiji, ovo je više staza za utrkivanje i vidjet ćemo gdje smo. Jedva čekam utrku i vjerujem da se možemo boriti za prvih šest pozicija'', tvrdi Bottas.

Williamsov vozač uvjeren je kako se može utrkivati sa svima.

''Ne mogu govoriti o Red Bullu jer nisam bio blizu njegovim bolidima, ali za Mercedes mogu reći kako je jako brz. Međutim uvjeren sam kako se možemo nositi s baš svim ostalim momčadima.''

Kao loše strane i prostor za napredak istaknuo je izlazak iz brzih zavoja.

''Tu smo imali najviše problema. Mogu reći kako nam je to u ovom trenutku slaba točka jer smo gubili nešto vremena na izlasku iz brzih zavoja. Maksimalna brzina nam je jača strana i tu ćemo imati prednost prilikom prestizanja'', smatra Bottas. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider