Automoto
SPORTOVI
Automoto
Povratak Alonsa

McLaren u 2015. s dva svjetska prvaka: Alonso i Button - potvrđeni!

Bivši dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 Španjolac Fernando Alonso i Britanac Jenson Button potvrđeni su u četvrtak kao vozači McLarena za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alonsov povratak u McLaren mjesecima je bio javna tajna u svijetu Formule 1, dok nije bilo potpuno izvjesno tko će se Španjolcu pridružiti. Vodstvo britanske momčadi dvojilo je između prošlosezonskih vozača, Jensona Buttona i Danca Kevina Magnussena, i na kraju se odlučilo za iskusnog Britanca kojemu će to biti 16. sezona u Formuli 1.

Button je ujedno i posljednji vozač koji je trijumfirao za upravljačem McLarena. Bilo je to prije dvije godine na Velikoj nagradi Brazila.

Povratak Alonsa u McLaren pokušaj je povratka ove momčadi na putove stare slave. Španjolac je gladan trofeja i željan osvojiti svoj treći naslov svjetskog prvaka na koji čeka još od 2006. godine. To mu nije uspjelo u pet sezona koje je proveo za upravljačem Ferrarija s kojim je triput bio drugi iza Sebastiana Vettela.

U svojoj jedinoj sezoni (2007.) koju je proveo u McLarenu Alonso je osvojio treće mjesto u ukupnom redoslijedu vozača, s istim brojem bodova koliko ih je imao njegov momčadski kolega Lewis Hamilton i samo bodom manje od svjetskog prvaka Finca Kimmija Raikkonena.

Alonso je prošlu sezonu završio na šestom mjestu sa 161 bodom, dok je Button bio osmi sa 126 bodova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider