Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ne voli gayeve i Arape

McLaren: Ron Dennis optužen za homofobiju i rasizam

Predsjednik uprave, izvršni direktor i vlasnik 15% udjela McLaren grupe Ron Dennis razlog je velike tužbe bivšeg stjuarda na njegovom privatnom avionu Petera Bolanda, koji je tužio tri kompanije povezane s McLarenom zbog neopravdanog otkaza temeljenog na homofobiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema Daily Mailu, Boland tvrdi da ga je šef jedne od vodećih momčadi Formule 1 otpustio jer je posumnjao da je homoseksualac. Rođen u Hong Kongu, od 2002. je pet godina radio za McLaren Group, Absolute Taste i Greyscape, tri kompanije povezane s Dennisom. 

>> Ferrari i McLaren s po tri bolida sljedeće sezone?

Bivši stjuard navodi da su njegovi problemi počeli kad su mu 2005. dvojica kolega ponudili seks, koji on nije prihvatio. No, Dennis je načuo za tu priču i zaključio da Boland mora biti gay, ako mu prilaze muškarci. Od tada pa do otpuštanja 2007. Dennis se prema njemu počeo ophoditi 'dramatično drugačije' nego ranije.

Morao oprati ruke nakon što se rukovao s toliko Arapa

'Bilo mi je vrlo neugodno morati objašnjavati da nisam homoseksualac, rekao je mladić, koji je prije otkaza bio izvrgnut mobbingu. 'Postavljao je pred mene apsurdne zahtjeve, da budem na raspolaganju njemu i gostima u avionu svaki dan i noć cijele godine.'

Na prvom je ročištu u Southamptonu Boland otkrio i da se Dennis pred njime prezirno izražavao prema Arapima te da je rekao da si 'mora oprati ruke nakon što se rukovao s toliko Arapa'.

Ta je izjava vrlo neugodna za Formulinog tajkuna, jer održava brojne poslovne odnose s osobama s Bliskog i Srednjeg Istoka, uključujući šeika Mohammeda, člana bahreinska kraljevske obitelji.

Kompanija Absolute Taste tvrdi da je Boland dobio otkaz zato što je počinio nekoliko pogrešaka, kao što je spavanje u avionu i neprikladno obraćanje šeiku Mohammedu iz Bahreina. Ponudila mu je naknadu za otkaz u iznosu od 8800 eura, što bivši stjuard nije prihvatio.

61-godišnji Dennis je predsjednik uprave, izvršni direktor i vlasnik 15% udjela McLaren Groupa. Do lipnja 2007. imao je 30% udjela, ali je polovicu prodao upravo jednoj kompaniji iz Bahreina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider