Automoto
SPORTOVI
Automoto
Veliki uspjeh

Hrvatski vozač u najjačoj seriji Formule za juniore na svijetu

Hrvatski mladi kartingaš Martin Kodrić od ove godine više neće nastupati u kartingu već u najjačim svjetskim juniorskim serijama Formule Renault 2.0.

Kodrić je svoje vozačke sposobnosti dokazao nastupajući nekoliko godina u najjačim europskim serijama u kartingu i izuzetno jakoj konkurenciji. U prošloj sezoni sve je utrke startao sa jedne od deset najboljih startnih pozicija, a nerijetko ostvarivao i najbolja vremena u kvalifikacijama i utrkama. Po završetku prošle sezone odlučeno je da je vrijeme za stepenicu više, za prelazak u Formulu.
Martin je tijekom jeseni odradio intenzivne trening e u Formuli, pa zatim nastupio u Formula Renault BARC Winter cupu.

Winter cup se sastojao od tri utrke, a Kodrić je ostvario dva četvrta mjesta i jedno drugo. U suradnji s ADD Motorsportsom, kojega je postao član krajem sezone, krenulo se u potragu za momčadi za koju će Martin u sezoni 2014 nastupati, a koja će ujedno biti i optimalna za njegov daljni razvoj. Nakon 10 dana testiranja sa različitim momčadima po najpoznatijim stazama u Španjolskoj i Velikoj Britaniji ostvaren je dogovor s britanskom momčadi Fortec Motorsport.

Ta momčad nastupa u različitim serijama Formula i auto utrka, pa tako i u Formuli Renault 2.0 BARC, NEC i ALPS i EUROCUP, a to su najjače serije Formula za juniore na svijetu. Nakon zimskog kupa u Formuli Renault 2.0 BARC Kodrić će u ovoj sezoni nastupiti u još dvije serije – NEC i ALPS. No kao trening prije početka sezone u ove dvije serije nastupiti će u seriji Formula Toyota 2.0 u Novom Zelandu.

Natjecanje se održava pet uzastopnih vikenda, a svakog vikenda održavaju se po tri utrke. Nastup u toj seriji započinje ovog vikenda, a u Formuli Renault 2.0 ALPS od 3.-6. travnja u Imoli. Samo tjedan dana kasnije debitirati će i u Formuli Renault 2.0 NEC utrkom u Monzi. Tijekom sezone naš mladi vozač nastupiti će u čak 35 utrka.

Utrke serija Formule Renault 2.0 u kojima će Martin nastupiti održavaju se kao predutrke u sklopu DTM, WTCC i WEC prvenstva, na najpoznatijim europskim stazama na kojima nastupaju i vozači Formule 1. Iako debitira u Formuli u ovoj sezoni, dosadašnji rezultati s treninga i testiranja su vrlo obećavajući. Kroz brojne utrke Kodrić će steći mnogo iskustva, a cilj ove sezone je osvajanje Rookie naslova u svim serijama u kojima će nastupiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider