Automoto
SPORTOVI
Automoto
Stiže Kimi?

Mark Webber potvrdio: 'Napuštam Formulu 1'

Australski vozač Red Bulla Mark Webber (36) potvrdio je u četvrtak da će na kraju aktualne sezone napustiti Formulu 1 i priključiti se sportskom programu Porschea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački su mediji dugo nagađali o ovakvoj opciji, a sada je stigla i službena potvrda. Ujedno to znači da će se osloboditi jedno mjesto u Red Bullu, uz trostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela, a kao najveći se kandidat za tu poziciju već dulje vrijeme spominje Finac Kimi Räikkönen.

Webber je u Red Bullu imao turbulentan odnos s Vettelom tako da je Nijemac vjerojatno sretan što će dobiti novog momčadskog kolegu.

Australac će voziti za Porsche koji se iduće godine priključuje Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti, čiji je šlager glasovito natjecanje "24 sata Le Mansa".

"Iznimno se radujem novom izazovu nakon razdoblja u Formuli 1. Porsche je postavio visoke ciljeve, a ja jedva čekam da sjednem za upravljač jednog od najbržih sportskih automobila na svijetu", poručio je Webber.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider