Automoto
SPORTOVI
Automoto
Veća atrakcija

Mala, ali važna promjena u Formuli 1: Bit će "ludnica" na stazi

Do početka nove sezone Formule 1 ostala su točno dva mjeseca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Točno dva mjeseca dijele nas od Velike nagrade Australije u Melbourneu, kojom će započeti nova sezona Formule 1.

Oktanski cirkus doživio je promjenu na samom vrhu, Bernie Ecclestone je prošlost, a novi šef F1 je Amerikanac Chase Carey.

Tijekom veljače će momčadi predstaviti svoje bolide i krenuti s predsezonskim testiranjima, a dok se u momčadima vrše posljednje pripreme, Međunarodna automobilistička federacija (FIA) donijela je odluku koja bi trebala pridonijeti većim uzbuđenjima na stazi.

Više neće pljuštati kazne vozačima

Izmijenili su propise o kaznama i prema novim pravilima vozači će biti kažnjeni samo ako je potpuno jasno da su u krivu.

Direktor utrka Charlie Whiting i dalje će bilježiti incidente na stazi, ali će sada suci imati izbor da procijene hoće li uopće krenuti u istraživanje spornih situacija.

U Formuli 1 se nadaju da će ovaj potez povećati atraktivnost utrka jer će potaknuti vozače da pokušavaju što više pretjecati, bez da se moraju brinuti da će biti kažnjeni za manje kontakte kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Što se tiče ostalih izmjena, novost je i da više neće biti odrađivanja kazni kroz zaustavljanje (stop-and-go) ili sami prolazak (drive-through) kroz boksove nego će sankcije reflektirati na iduću utrku (lošija startna pozicija).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider