Michael Schumacher ovog je tjedna privremeno napustio svoj dom na obalama Ženevskog jezera i stigao u Pariz, gdje je podvrgnut terapiji matičnim stanicama.

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, koji je na skijanju nedaleko od francuskog zimovališta Meribel 29. prosinca 2013. godine doživio nesreću i pretrpio teške ozljede glave, transportiran je u bolnicu Georges-Pompidou u Parizu, gdje je u ponedjeljak primio terapiju.

Schumacherov dolazak izazao je veliku pozornost francuskih medija pa je tako Le Parisien došao do ekskluzivne informacije od jedne medicinske sestre koja radi u navedenoj bolnici.

"Da, on je u mojoj nadležnosti i uvjeravam vas da je pri svijesti", prenose izjavu medicinske sestre.

Le Parisien navodi i kako je Schumacher najmanje dva puta već liječen u istoj ovoj bolnici, a dolazio bi pod lažnim imenom i cijeli tim stručnjaka bio bi posvećen njemu.

Ovog puta francuski su mediji saznali da je legenda Formule 1 u njihovoj prijestolnici i pokušali su nekako doći do informacija o njegovu zdravstvenom stanju.

Osim te rečenice koju je medicinska sestra rekla Le Parisienu, jedino drugo što je poznato jest da bi se Schumacher, ako sve bude prema predviđenom planu, tijekom srijede trebao vratiti u svoju kuću u Švicarskoj i tamo nastaviti rehabilitaciju, sve do potpunog oporavka koji iščekuje cijeli (sportski) svijet.