FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Spektakl u petak

Krušić: FFC je moja odskočna daska!

Final Fight Championship koji će se održati u Ljubljani 3. listopada donosi nam i dvoboj kickboksača Bobana Krušića i Mirana Fabjana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krušić je trebao debitantski nastup na FFC-u imati još u Zadru, ali se zbog ozljede morao povući iz borbe protiv Ibrahima El Bounija.

Četiri mjeseca kasnije Krušić će ipak zakoračiti u FFC ring, a na suprotnoj će ga strani čekati slovenski borac Miran Fabjan. Mladi crnogorski predstavnik već je pokazao svoju kvalitetu na amaterskoj sceni kada je počeo privlačiti pozornost kickboxing publike. Nastup u Zadru trebao je biti jedna nova stepenica u karijeri i nova prilika za dokazivanje.

"Nažalost u tome me zaustavio meč koji sam odradio sedam dana prije Zadra. Imao sam borbu protiv OFC borca Nikole Božića na natjecanju NO LIMIT promocije. Bilo je iznimno žestoko i ozlijedio sam koljeno. Dobra strana te priče i te borbe je da sam pobijedio nokautom i zapravo mi je ta borba otvorila vrata Final Fighta. Morama priznati da sam bio prilično razočaran jer sam rukavice trebao ukrstiti s jednim od najboljih boraca u mojoj kategoriji", rekao nam je na početku razgovora Boban Krušić.

Krušić se preko ljeta potpuno oporavi, napunio baterije i spremno čeka nastup u Ljubljani: "Bilo je dosta vremena da odmorim tijelo i oporavim se od ozljede. Potpuno sam se posvetim treninzima i nastupu u Ljubljani. Nakon dvoboja s Božićem nisam imao novih mečeva jer u posljednjih 11 mjeseci imao sam jako puno nastupa. Počelo je sa Svjetskim amaterskim prvenstva (WKA) u Italiji gdje sam imao tri borbe i postao viceprvak, potom je uslijedio jedan profesionalni nastup u Sloveniji pa tri profi borbe za No Limit. Nakon takvog ritma ako je baš moralo doći do ozljede onda je došla u pravom trenutku."

U Ljubljani će Krušić imati deveti profesionalni meč i za njega se sprema kao i za sve prethodne - maksimalno.

"Situacija će u neku ruku biti drukčija jer se spremam za nastup promocije koja je jedna od najozbiljnijih u Europi. Na FFC događajima je sve na vrhunskoj razni. Produkcija je vrhunska, borba će se prenositi uživo... Sve će mi to samo biti dodatni poticaj i motiv da se pokažem u najbolje svjetlu te da me publika dobro zapamti. Ovaj sport doživljavam ozbiljno i on je moj životni poziv. Nastup u Ljubljani mi iznimno puno znači. Ovakve prilike uvijek priželjkujete i one su odskočna dasku u karijeri. Vjerujte mi da ću dati sve od sebe da me oni koji će gledati borbu i svi oni koji prati FFC priredbe odmah zapamte."

S obzirom na izrečeno ostaje pitanje hoće li mu pristup borbi biti drukčiji i može li se očekivati određena trema: "Ne želim da ovo zvuči kao kliše, ali trema je samo pozitivna. Ona na određeni način uvijek postoji, ali samo dok ne uđem u ring. Kad uđem u njega vidim samo svog protivnika i čujem svoj kut. Nema se u tim trenucima vremena za tremu."

Pripreme je Krušić odradio u GO GYM-u u Podgorici, u svojem, kako će reći, "drugom domu": "Ujutro sam radio na snazi i kondiciji s trenerom Ivanom Božovićem, dok sam tehniku i taktiku radio sa svojim trenerom Srđanom Jokićem. Dosad se ispostavilo da je ovo dobitna kombinacija."

Protivnik će mu u Ljubljani biti Miran Fabjan: "Riječ je o respektabilnom borcu koji iza sebe ima puno dobrih mečeva. Biti će mi zadovoljstvo odraditi meč s njim. Miran je borac koji ima puno iskustva. Proučio sam njegove mečeve, uočio njegove kvalitete, ali i nedostatke. Sa svojim sam timom složio taktiku i probat ću je tijekom borbe sprovesti u djelo."

Na pitanje što gledatelji mogu očekivati od tog meča bio je vrlo jasan: "Svi koji će gledati mogu očekivati jedan vrlo kvalitetan meč. U ovom, kao i u svim budućim mečevima, trudit ću se pružiti maksimum. To je ono što se pamti i što me može usmjeriti u pravom smjeru. Naravno, uvijek je bitno izbjeći ozljede, a sve ostalo će vrijeme pokazati."

O sebi i svojim borilačkim kvalitetama Boban Krušić ne želi previše govoriti. Ring je najbolje mjerilo kvalitete, a nova prilika da ju pokaže sve je bliže. Ljubljana i Miran Fabjan čekaju...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider