Automoto
SPORTOVI
Automoto
Prekinuo Schumacherov niz

Kraj karijere koja je morala biti još veća: Alonso odlazi iz Formule 1

Iz Španjolčeve sadašnje momčadi priopćili su kako se on u 2019. neće natjecati u oktanskom cirkusu.

Fernando Alonso 2005. je bio svjetski prvak s Renaultom (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Fernando Alonso u Formuli 1 će voziti još samo do kraja ove sezone i onda će se povući iz najprestižnijeg automobilističkog sporta.

Objavio je to McLaren za kojeg posljednje četiri sezone vozi ovaj 37-godišnji Španjolac.

"Nakon 17 prekrasnih godina u ovom divnom sportu vrijeme je za promjenu. Već prije nekoliko mjeseci sam čvrsto odlučio to napraviti. Još mi ostaje nekoliko utrka u ovoj sezoni i u njima ću nastupati predano i s više strasti nego ikada", izjavio je Alonso koji je u Formuli 1 ostvario 32 pobjede, a ukupno je 97 puta bio na postolju. No, posljednji put je među najbrža tri vozača bio 2014. godine, kada je vozeći za Ferrari bio drugi na Velikoj nagradi Mađarske.

Njegovu odluku da se umirovi kad je u pitanju F1 pospješilo je to što McLaren nikako nije uspijevao sastaviti konkuretan bolid s kojim bi se mogao boriti za pobjede.

S McLarenom u nedostojnom bolidu

U ovoj sezoni je McLaren u poretku konstruktora tek sedmi, a u poretku vozača je Alonso deveti, sa 44 osvojena boda pri čemu mu je najbolji rezultat peto mjesto osvojeno na prvoj utrci sezone - Velikoj nagradi Australije.

To su definitivno rezultati i plasmani nedostojni za dvostrukog svjetskog prvaka i čovjeka koji je 2005. prekinuo dominaciju Michaela Schumachera i Ferrarija. Kasnije je i Alonso stigao u Ferrari kako bi povećao broj naslova svjetskog prvaka, ali nije uspio - u to vrijeme Formulom 1 harao je Sebastian Vettel u Red Bullu.

Alonsovo umirovljenje u Formuli 1 ne znači i konačno zbogom utrkivanjima jer Španjolac je pričao kako želi kompletirati sveti automobilistički hat-trick: pobjednik Velike nagrade Monaca, pobjednik 24 sata Le Mansa i pobjednik 500 milja Indianapolisa. Nedostaje mu još ova zadnja...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider