Automoto
SPORTOVI
Automoto
Četiri titule da ga skine

Kazna Vettela ne brine: Mali Schumi ide u napad na svog idola

Sebastian Vettel stigao je do četvrtog uzastopnog naslova svjetskog prvaka u Formuli 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na VN Indije Vettel još je jednom bio prebrz za konkurenciju i tako napravio novi veliki korak u svojoj već sada veličanstvenoj karijeri. Tek mu je 26 godina i mnogi se s pravom pitaju što će još uspjeti postići.

>> Gotovo je! Dominantni Vettel slavio na VN Indije i osvojio četvrti uzastopni naslov! 

>> Vettel poput Federera ili Alija: Je li veći od Schumachera?

Novi ulazak u cilj kao najbrži, novi svjetski naslov, matematički osiguran 3 utrke prije kraja, i veliko slavlje još na samoj stazi. FIA je žestoko osudila ovakav način proslave, kaznila Vettela s 25 tisuća eura, ali koga sada briga za to...

"Prešao sam granicu, ali što da vam kažem? Bio sam prazan u tom trenutku, tako da ni sada ne znam što točno želim reći", zbunjen je bio šampion iz Heppenheima.

Novi iskorak prema statusu jednog od najboljih vozača u povijesti Formule 1 ipak nije ga zaveo. Zahvalio se konstruktoru i cijeloj momčadi: "Momčadski duh unutar naše momčadi toliko je snažan da mi daje toliku moć i zadovoljstvo uskočiti u bolid, voziti za cijelu momčad. Bolid je u Indiji bio fantastičan. Da budem iskren, bio je fantastičan cijele sezone i doista nisam mogao tražiti ništa više."

Svojim četvrtim, i to uzastopnim naslovom izjednačio se s velikim Alainom Prostom, a iza sebe ostavio majstore brzine poput Ayertona Senne i Nikija Laude. Ispred su još samo Juan Manuel Fangio i Michael Schumacher s jednim, odnosno tri naslova više. No, gotovo da sa sigurnošću možemo reći, Sebastain Vettel ili Mali Schumi, kako mu tepaju Nijemci, ozbiljno će napasti svog idola. Punih 6 godina prije od Schumachera stigao je do ove razine i tko zna gdje će se zaustaviti...

Ako pitate stanovnike njegovog rodnog Heppenheima, kraj se ne nazire ni izbliza: "On je prirodan talent koji je uz sve to i velik perfekcionist. Sjajan je", poručuje jedna navijačica:

"Četvrti naslov zaredom, sljedeće godine stiže peti. Siguran sam u to", uvjeren je jedan navijač.

A takvo mišljenje dijele i brojni stručnjaci. Sebastian Vettel - apsolutni vladar moderne Formule 1.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider