Automoto
SPORTOVI
Automoto
McLaren vodi

Jenson Button: Ne možemo napasti Mercedes

Iza McLarena je vrlo loša sezona u kojoj po prvi put u 33 godine nije uspio upisati nijedan plasman na podij, no već prva utrka nove sezone donijela je drugo mjesto Kevinu Magnussenu i treće Jensonu Buttonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jenson Button je oduševljen takvim raspletom i posebno ističe kvalitetan momčadski rad s kojim je McLaren uspio doći do velikog rezultata.

''Ne sjećam se kada je neka druga momčad osim Red Bulla bila na vrhu konstruktorskog poretka. Svjesni smo da nismo imali savršenu brzinu, ali smo s puno momčadskog rada ostvarili ovaj sjajan rezultat'', tvrdi Button koji je na treću poziciju došao zahvaljujući diskvalifikaciji Daniela Ricciarda.

Iako se najavljuju dodatna poboljšanja za sljedeću utrku, Button je svjestan da će McLaren vrlo teško napasti Mercedes.

''Imamo pripremljena poboljšanja, ali mislim da još uvijek ne možemo napasti Mercedes. Ukoliko se uspijemo ugurati između njih i ostalih momčadi, to će već biti odličan posao. Jednostavno moramo nastaviti ovako raditi i sve će biti u redu.''

''Hoće li to biti dovoljno za poneku pobjedu? Nadam se da hoće, zbog toga smo ovdje, želimo se boriti za naslove. Ne znam kada će ona doći, ali tu sve činimo da do nje dođemo'', dodaje Britanac.

Button je pun hvale za mladog Magnussena koji od prve utrke pokazuje da je pun pogodak.

''Momčad sigurno ne bi angažirala nekog za kojeg nije sigurna da će uspjeti. Nikada se nisam bojao borbe s momčadskim kolegom, ona je uvijek dobra i za mene i za momčad. Na kraju, imali smo dva plasmana na podij već u prvoj utrci sezone što je svakako velika stvar.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider