Automoto
SPORTOVI
Automoto
Kad će se to dogoditi?

I Ecclestone priznao: Svi čekamo da Vettel izgubi!

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone osobno ne vidi problem u tome što samo jedan čovjek dominira ovim sportom, no istovremeno suosjeća s onima koji se žale na manjak napetosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predstojećeg vikenda na rasporedu je 16. utrka sezone, VN Indije, nakon koje bi Nijemac Sebastian Vettel po četvrti put zaredom mogao postati prvak svijeta. Za to mu je, u preostale četiri utrke, potrebno sveukupno svega 11 bodova od maksimalnih 100!

"Imamo situaciju kao u tenisu prije nekoliko godina kada je dominirao Roger Federer ili još i ranije kada je boksačkim ringom vladao Mohammed Ali. No Vettel je u ovom trenutku najbolji. Svi čekamo kada će izgubiti, no će se jako teško dogoditi. Teško je reći tko je najbolji pilot svih vremena, ali on definitivno spada u taj uski krug ljudi", rekao je Ecclestone.

Ukoliko uspije slaviti i na preostale četiri utrke (Indija, Abu Dhabi, SAD i Brazil), Vettel će izjednačiti rekord velikog Talijana Alberta Ascarija. On je u bolidu Ferrarija slavio u devet uzastopnih utrka na kraju 1952. i početku 1953. godine. Čak ni veliki Michael Schumacher, koji je vlasnik većine rekorda u Formuli 1, nije uspio dostići Ascarija. Nijemac je 2004. godine pobijedio u sedam utrka zaredom što mu je osobni rekord koji ga drži na drugom mjestu vječne ljestvice u ovoj kategoriji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider