Automoto
SPORTOVI
Automoto
Gume određuju sve

Hamiltonu prvi pole-position s Mercedesom, Vettel starta deveti

Britanski vozač Mercedesa Lewis Hamilton startat će sa čelne pozicije u treću ovosezonsku utrku Svjetskog prvenstva Formule 1, Veliku nagradu Kine u Šangaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odabir guma i različite strategije obilježile su službeni kvalifikacijski trening u Šangaju, a posljednji kvalifikacijski krug uglavnom se sveo na izlazak na stazu u posljednjoj minuti.

U takvim se okolnostima najbolje snašao Hamilton koji je na mekim gumama, od kojih se očekuje brzo trošenje u utrci, odvezao krug u vremenu 1:34.484. Do njega će u prvom startnom redu krenuti finski vozač Lotusa Kimi Räikkönen (+0.277), a iza njih u drugom startnom redu startat će Fernando Alonso u Ferrariju (+0.377) i Nico Rosberg u Mercedesu (+0.377).

Trostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel nije uopće odvezao krug u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi i startat će deveti s medium gumama koje se sporije troše, dok se na istu taktiku, ali uz jako spor odvezen krug u kvalifikacijama, odlučio McLarenov Jenson Button koji će krenuti osmi.

Zbog problema s pritiskom goriva Vettelov momčadski kolega Mark Webber bio je prisiljen parkirati svoj bolid na stazi u drugoj rundi kvalifikacija, te će startati tek s 14. mjesta.

Utrka je na rasporedu u nedjelju s početkom u 9h po srednjeeuropskom vremenu.

 

VN Kine, rezultati službenog kvalifikacijskog treninga:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1m34.484s
2. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) + 0.277
3. Fernando Alonso (Ferrari) + 0.304
4. Nico Rosberg (Mercedes) + 0.377
5. Felipe Massa (Ferrari) + 0.449
6. Romain Grosjean (Lotus-Renault) + 0.880
7. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) + 1.514
8. Jenson Button (McLaren-Mercedes) + 31.189
9. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) bez vremena
10. Nico Hülkenberg (Sauber-Ferrari) bez vremena

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider